AVTALER & KONTRAKTER

Vil slanke flyvåpenet med iPad

Det amerikanske forsvaret vurderer storbestilling fra Apple.

Det amerikanske Air Force Command, som driver forsynings- og transporttjeneste for det amerikanske flyvåpenet, vurderer å kjøpe inn opp til 16 000 nettbrett. Årsaken  er at det kan spare mange titalls kilo i vekt.
Det amerikanske Air Force Command, som driver forsynings- og transporttjeneste for det amerikanske flyvåpenet, vurderer å kjøpe inn opp til 16 000 nettbrett. Årsaken er at det kan spare mange titalls kilo i vekt. Bilde: Air Force Command

Bloomberg News kunne denne helgen melde at det amerikanske flyvåpenet, nærmere bestemt Air Mobility Command jobber med en bestilling av på opp til 18.000 nettbrett, enten iPad 2 eller tilsvarende. Årsaken er at de vil erstatte mappen med manualer og navigasjonspapir som piloter og navigasjonspersonell tar med seg i cockpit.

Dette kan i dag veie opp til 18 kilo og nettbrettet vil derfor føre til betydelig vektreduksjon.

– På dette feltet er de kommersielle flyverne langt foran oss. De fleste, om ikke alle, kommersielle flyselskap har gått over til nettbrett, sier Kathleen Ferrero som er kaptein og talsperson for Air Mobility Command til Bloomberg News.

Det er Apple som ligger an til å vinne ordren og selskapet vil dermed ta en viktig del av markedet fra kanadiske Research in Motion, som står bak Blackberry. Det kanadiske selskapet har hatt nær monopol på å forsyne offentlige og militære etater med mobile enheter på grunn av sin sikre plattform. Men dette er i ferd med å smuldre bort.

Amerikanske myndigheter behandler i disse dager en søknad for å få en godkjennelse av krypteringen i iPhone og iPad. Alle mobile enheter som er brukt av det amerikanske forsvaret og andre myndighetsorganer må følge strenge krav til sikkerhet før de kan brukes for å motta, behandle eller sende kryptert informasjon.

Det er ikke kjent når Apple vil kunne få godkjent sin søknad, melder Bloomberg News, men det er ingen tvil om at det offentlige amerikanske markedet er så stort at de fleste leverandørene vil strekke seg langt for å oppfylle kravene.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.