RESULTATERFINANS

Vil sparke Yahoo-sjefen

Carl Icahn tror ikke Microsoft gidder å komme med ett nytt bud så lenge Jerry Yang sitter som toppsjef.

5. juni 2008 - 08:48

Carl Icahn er en dollarmilliarder som forsøker å gjøre gode penger på sin investering i Yahoo. Han er frustrert over at Yahoo takket nei til budet fra Microsoft, og nå forsøker han aktivt å få gründer og toppsjef Jerry Yang sparket.

For å få til det forsøker han å få "sine" kandidater inn i Yahoo's styre slik at de kan gi Yang sparken.

Ifølge International Herald Tribune sitter Icahn på dokumentasjon på at Yahoo's styre ikke gjorde en seriøs vurdering av Microsofts bud som verdsatte Yahoo til 44,6 milliarder dollar.

Styret, med Yang i spissen, var negativ til å bli kjøpt av Microsoft

- Jeg tror ikke at noen forsto hvor langt Yahoo var villig til å gå for å unngå å bli kjøpt, sier Icahn til International Herald Tribune.

Han var allerede i gang med sitt forsøk på å overta Yahoo-styret, men var i utgangspunktet ikke ute etter å få fjernet Yang fra toppjobben.

Microsoft trakk sitt tilbud 3. mai, og har siden avvist at de kommer tilbake til forhandlingsbordet. Icahn håper likevel at de skal være villig til det, men han gjør det klart at han ikke tror de gidder så lenge Yang sitter som toppsjef.

- Microsoft vil bli nødt til å binde opp 45 milliarder dollar i ett helt år, og de må kunne stole på den de forhandler med, sier Icahn til International Herald tribune.

Det vil trolig ta så lang tid, fordi konkurransemyndigheter sannsynligvis vil ønske å bruke litt tid for å se om ett eventuelt oppkjøp kan være skadelig for konkurransesituasjonen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.