BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil spille CAPTCHA sjakk matt

Oppstartsselskap med ny måte for å bestemme om du er et menneske eller maskin.

22. mai 2012 - 13:32

Nettsteder trenger ofte å verifisere om brukeren av tjeneste er et menneske eller en automatisert funksjon. For å skille menneske og maskin har CAPTCHA vært den aller mest brukte metoden. Men for de aller fleste er det svært irriterende å skrive inn knapt synlige tegn, som ofte vises så dårlig at de ikke lar seg forstå.

Det amerikanske oppstartsselskapet Are You a Human har imidlertid kommet opp med en fiks løsning på dette irriterende problemet. De har utviklet små minispill som kan ta CAPTCHAs plass.

Løsningen, som har fått navn PlayThru, lar brukeren gjennomføre små spill i stedet for å tyde kråketær. De automatisk-genererte spillene er svært enkle å løse for et menneske, men skal være nær umulige for maskiner å lære seg, skriver teknologiavisen Venture Beat.

Du kan prøve selv på selskapets nettsider.

CAPTCHA ble utviklet ved Carnegie Mellon universitetet i 2000. Navnet er en forkortelse for «Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart» og har siden vært en standard for å verifisere brukere. Men det er en rekke svakheter i løsningen som har gjort at de er mulige å omgå for eksempelvis spammere.

Dessuten, peker Are You a Human på, velger hele 20 prosent av nettbrukerne å droppe tjenesten i stedet for å måtte forholde seg til de ofte uleselige kråketærne. Å løse en CAPTCHA-gåte tar i snitt 12 sekunder, melder VentureBeat, mens spillene det amerikanske oppstartsselskapet har utviklet løses på mellom 10 og 12 sekunder.

Gründerne bak PlayThru lanserte en prototype allerede i 2010, men begynte først med prosjektet på heltid i april i fjor. Nå har mer enn 200 nettsider benyttet seg av løsningen, som blir støttet av de fleste publiseringsverktøy.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.