BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil stanse ulovlig NetCom-overvåkning

Overvåkningen av de ansatte på call-senterene til NetCom i Trondheim og Oslo er ikke godkjent av Datatilsynet, som nå griper inn overfor NetCom.

Frode Eriksen
10. jan. 2001 - 13:00
DatatilsynetNetCom

Informasjonssjef Anne Nyeggen i Datatilsynet sier til Computerworld at det er helt uakseptabelt at andre enn vedkommende og nærmeste leder kan få tak i konfidensiell personlig informasjon.

Men verst er det at NetCom ifølge avisen bryter personregisterloven om at det det ikke er lov til å overvåke de ansatte med mindre hver enkelt av de ansatte selv har gitt sin godkjennelse. Fra årsskiftet ble loven endret slik at det ikke lenger er tilstrekkelig at et flertall av de ansatte aksepterer overvåkning av de ansatte. Der der ikke finnes avtaler med hver enkelt ansatt skal datatilsynet søkes om konsesjon, noe NetCom ikke har gjort, ifølge Nyeggen.

Informasjonssjef i NetCom, Guri Wormdahl, kaller overvåkningen for loggføring av de ansatte. - Vi ønsker å være anstendige, og vil nå gjøre alt for å igangsette et arbeid for å inngå en individuell avtale med de ansatte, sier Worldahl til Computerworld.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.