KARRIERE

Vil stjele de beste med super-lønninger

Før var det Google, men nå skal IT-bransjens nye stjerne plyndre sine konkurrenter.

21. aug. 2007 - 08:41

IT-bransjen og IT-investorenes nye stjerne i år heter VMware, båret frem av at virtualisering er blitt en av de heteste teknologiene for tiden. Virtualisering åpner for å kjøre flere operativsystem i parallell på en server eller PC, hvilket gir bedre utnyttelse og bedre sikkerhet.

Eieren av VMware, EMC, har gjort en kule på å børsnotere 10 prosent av selskapet , første dag spratt kursen opp Google-aktige 83 prosent.

    Les også:

Og det er flere faktorer som gjør at VMware vekker minne fra Googles tidligere år. For Google har med sine dype lomme kunne lokke til seg de aller skarpeste hodene i amerikanske IT-bransjen med høye lønninger og svært hyggelige frynsegoder.

Det er nå VMware som har overtatt rollen som lønnsdriver i Silicon Valley, skriver Bloomberg. Lønningene VMware nå bruker for å rekruttere utviklere med, er plutselig blitt de høyeste i bransjen, hevder Global Equities Research.

130-160.000 dollar - 800-950.000 kroner plus aksjeopsjoner er et lønnsnivå bare Google matcher.

Og VMware kan loppe mange andre selskaper for de beste, for Vmware skal ansette hele nye 700 mennesker, hvorav 500 er utviklere.

Dette viser at hele bakgrunnen for børsnoteringen var å skaffe opsjoner og penger til å finansiere denne rekruttering, mener Global Equities Research-analytiker Trip Chowdhry.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.