Vil stoppe truslene fra spionvare-aktører

Spionvare-bransjen truer sikkerhetsselskapene med rettssaker, men nå utløser Symantec en testsak.

Spionvare-bransjen truer sikkerhetsselskapene med rettssaker, men nå utløser Symantec en testsak.

2004 ble det store spionvare-året. For i løpet av 2004 økte flommen av programmer som sniker seg inn på maskinen og viser reklame og endrer innstillinger til helt nye høyder.

Og sikkerhetaktørens kamp mot selskapene som lager og sprer programmene har vært bremset av trusselen om søksmål. For uten en helt klar definisjon av hva som er spionvare, har flere selskaper truet seg til å få fjernet sine programmer fra listene over hva som skal kalles spionvare og dermed bli fjernet.

Trusselen om dyre retttsaker er nok effektivt, men nå slår Symantec tilbake og saksøker en av aktørene selv. Dette er ikke et motsøksmål eller svar til Hotbar, Symantec synes å ha plukket ut Hotbar som en prøvesak og saksøker selskapet.

Hotbar har ikke saksøkt Symantec, men er et av mange selskaper som har bedt Symantec om å bli fjernet fra Symantecs lister over hva deres programmer fjerner.

Symantec ber ikke om noe erstatningsbeløp, skriver Wall Street Journal. Selskapet har gått til rettssak for å få stadfestet sin rett til å klassifisere programmene til Hotbar som spionvare og dermed lage systemer som fjerner dem.

Til toppen