JUSS OG SAMFUNN

Vil ta i mot norske spillere

Nettspillet fra Global Money Games vil kunne ta i mot innsatser fra norske nettbrukere uten å stride mot norsk lov, hevder styreformann Pål Atle Skjervengen i selskapet til digi.no.

1. sep. 1997 - 00:00

- Myndighetene kan bare stoppe nettspillet på drifterstedet. Siden vi er godkjent i Sveits, der vi drifter fra, er det ingenting norske myndigheter kan gjøre for å hindre nordmenn i å spille hos oss, sier styreformannen i spillselskapet Global Money Games..

Når selskapet ikke har valgt å åpne et eget spill for Oslo Børs overfor det norske markedet, sier Skjervengen at dette er en ren markedsmessig vurdering.

- Vi er ikke sikre på hvor interessant det norske markedet er for oss. Selv om en stor andel av befolkningen har Internett her, er til gjengjeld ikke befolkningen særlig stor.

Derfor har Global Money Games (GMG) foreløpig valgt å konsentrere seg om utenlandske markeder. Norske nettbrukere som gjerne vil delta i spillet, vil likevel kunne delta i de utenlandske spillene.

- Jeg ser ikke hvordan norske myndigheter skulle kunne hindre dem i det. En god ting med Internett er at det undergraver statens mulighet til å detaljregulere sine innbyggere.

Norske nettbrukere vil kunne spille over Internett med hjelp av sine kredittkort. Ifølge GMG vil det heller ikke by på problemer for de nettbrukerne som deltar å få eventuelle gevinster tilbakeført på kredittkortkontoene.

- Om de oppgir beløpene på selvangivelsen, har de ikke gjort noe ulovlig. Vår server befinner seg i Sveits, så rent juridisk foregår spillet her, sier informasjonssjef Nicolay Prydz i selskapet til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.