JUSS OG SAMFUNN

Vil ta innholdsleverandørene fra SOL

Riksnett skal være en nøytral aksessleverandør og ikke en innholdsleverandør. Det er Telia Norge AS sin strategi for å kapre kunder fra Telenor på det norske internettmarkedet.

Morten Øverbye
20. des. 1996 - 18:43

Ved overtagelsen av Riksnett får Telia Norge AS tilgang til rundt ti prosent av aksessmarkedet på Internett i Norge.

- Dette oppkjøpet er en naturlig del av Telias strategi som den største teleoperatøren i Norge. Vi ønsker med dette å være et klart alternativ på det norske internettmarkedet, sier Telia Norges direktør for forretningsutvikling, Stein Dale til digi:media.

Dale poengterer at selskapet, i motsetning til Telenor, ikke benytter sin posisjon til å kontrollere så mange ledd i kjeden som mulig. Riksnett skal derfor framstå som en nøytral aksessleverandør og ikke levere noe eget innhold.

- Dette føler vi at det norske markedet trenger, sier Dale med klar adresse til andre aktører som Scandinavia Online og HjemmeNett. Han forteller videre at selskapet allerede er i dialog med flere innholdsleverandører for å inngå avtaler om aksess med disse.

Den kompetanse Riksnett besitter i det norske internettmiljøet, spilte en avgjørende rolle i Telias vurdering av selskapet. Med denne kompetansen ønsker selskapet å trekke til seg profesjonelle internettbrukere. Noen priskrig på aksessiden, varsler han derfor ikke.

- Vi skal gi profesjonelle internettbrukere et kvalitetskonsept å forholde seg til, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra