BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil tidoble DNS-servernes kapasitet

Verisign sier de regner med å måtte håndtere over 4000 milliarder forespørsler per dag.

12. feb. 2007 - 14:49

Verisign har kunngjort et prosjekt for å møte framtidens krav til infrastrukturen på Internett: Project Titan. Prosjektet skal gjennomføres innen 2010, og antas å kreve 100 millioner dollar.

Verisign har ansvaret for rotserverne til domenene .com og .net. Selskapet ser for seg at tallet på aktive Internett-brukere vil dobles til 1,8 milliarder innen 2010, og at doblingen vil utløse en tidobling i den samlede trafikken.

For å møte denne kraftige økningen, vil Verisign øke kapasiteten til sine DNS-servere – de som holder rede på tilordningen mellom URL-er og tisifrede maskinspesifikke talladresser – fra å kunne håndtere 400 milliarder forespørsler per dag, til 4000 milliarder forespørsler per dag. Båndbredden i Verisigns infrastruktur skal også tidobles, fra 20 Gb/s til 200 Gb/s. Videre innebærer Project Titan at tallet på fysiske lokasjoner skal økes til over 100, til blant annet land som India, Tyskland, Chile og Sør-Afrika.

Den geografiske spredningen skal ikke bare bidra til bedre ytelse, men også til bedre sikkerhet. Verisign viser til prognoser om at tallet på angret ventes å øke med 50 prosent både i år og i 2008. Derfor omfatter prosjektet opprettelsen av et nytt trusselovervåkingssystem. Systemet skal raskt avdekke uregelmessigheter og gi Verisign anledning til å gjennomføre mottiltak før uregelmessighetene blir merkbare for vanlige brukere.

I forrige uke ble det kjent at noen av Internetts 13 rotservere var blitt utsatt for massive angrep. Angrepet ble ikke merket av vanlige brukere, noe de som drifter rotserverne betrakter som en seier. Verisigns rotservere var ikke blant de angrepne.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.