Vil til Norge for å forske på dataspill

Vil til Norge for å forske på dataspill

Også utlendinger søker NTNUs tre utlyste stipendiat-stillinger i dataspill.

Dataspill utgjør en viktig del av IT-bransjen. Det skaper mange arbeidsplasser innen programvareutvikling og spillene presser frem behovet for kraftigere servere og PC-er.

I mars utlyste NTNU tre stipendiat-stillinger på dataspill. Førsteamanuensis Alf Inge Wang ved Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap forteller at det allerede har begynt å melde seg kandidater fra utlandet.

Han har fått inn søknader fra masterstudenter fra England, Tyskland og Bangladesh. I tillegg har han fått tilbakemeldinger fra studenter både på NTNU og andre IT-høyskoler at det kan være interessant.

NTNU utdanner masterkandidater med spesialisering på dataspill, men de 20 studentene på dette kullet har for lengst fått jobb, forteller Wang til digi.no.

Det skal i tilknytning til prosjektet utlyses tre doktorstipendier innen fagområdet dataspill. Det ene stipendiet har som emne nye spillkonsepter innen læring ved høyere utdanning. De to andre skal dreie seg om mobile spill med mange deltakere. Disse er et samarbeid med Telenor, og er relatert til prosjektet «Trådløse Trondheim».

Det er uttrykt mål for prosjektet at det skal koordinere og stimulere til forskning på dataspill både internt i NTNU, og mellom NTNU og eksterne partnere.

Det er etablert kontakt med Microsoft, norske distributører av Playstation, og med spillutvikleren Funcom. Disse bidrar med utstyr, spillmaskiner, samt faglitteratur og gjesteforelesninger. Ifølge Wang brukes Playstation i flere pågående mastergradsoppgaver.

    Les også:

Til toppen