TELEKOM

Vil tilby Facebook gjennom Skype

Flere kilder bekrefter samtaler mellom de to tjenestene.

30. sep. 2010 - 08:42

Artikler i henholdsvis All Things Digital og Wall Street Journal viser til hver sine anonyme kilder når de melder at det pågår samtaler mellom Facebook og Skype med tanke på å integrere de to tjenestene.

I første omgang ser det først og fremst ut til å dreie seg om at Skype 5.0, som ventes i betautgave i løpet av de nærmeste ukene, skal utstyres med funksjoner for å la brukeren innlede samtaler, sende tekstmeldinger og innlede videosamtaler med sine Facebook-kontakter.

En minst like spennende integrasjon hadde vært funksjoner i Facebook for å opprette direkte kontakt med venner over Skype, gjennom lynmeldinger, tale eller video. En av kildene til Wall Street Journal sier det hadde vært «en logisk videreføring» av det kommende partnerskapet.

Kryssintegrasjon av mobiltjenestene til Skype og Facebook er også en interessant mulighet, som kildene ikke kommenterer.

Hvis kildene har rett, vil partnerskapet mellom Facebook og Skype kunngjøres i løpet av de kommende ukene, antakelig i forbindelse med lanseringen av Skype 5.0.

Facebook skal ha 500 millioner medlemmer. Skype oppgir 560 millioner registrerte brukere, hvorav 125 millioner benytter seg av tjenesten minst én gang i måneden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.