Vil tilby Norton-tjenester over nettet

Utbredelsen av bredbånd gjør at Symantec i større grad vil tilby produkter som nettjenester.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. des. 2005 - 10:21

Symantec skal ifølge ZDNet Australia gradvis utvide selskapets nettbaserte tilbud, ved blant annet å tilby konsumentverktøy som Norton Antivirus og Norton Utilities som tjenester. David Sykes, visepresident for Symantec i Stillehavs-regionen, forklarte under en rundebordskonferanse i Sydney i forrige uke at etter hvert som stadig flere får bredbåndstilgang til nettet og forbrukerne blir vant til å kjøpe programvare på nettet i stedet for i en eske, vil både sikkerhetstjenester og PC-verktøy kunne selges som tjenester.

Ifølge Sykes tilbyr allerede koreanske nettleverandører tjenester basert på programvare fra blant annet Symantec.

- Internett-leverandørene lisensierer vårt produkt og leverer tjenesten. De utfører skanning, diskfragmentering og andre ting Norton SystemWorks gjør, sier Sykes.

Han mente også at det er en mulighet for at små biter av en applikasjon eller en enkel virusskanning kan videreselges av organisasjoner som nettbanker, som kanskje ønsker å sikre seg at datamaskinen til deres kunder ikke er infisert av virus eller spionvare før kunden får logge seg på nettbanken.

- Dette kan bli betalt for ved at kunden bruker kredittkortet sitt eller ved å legge det til på sin mobilregning ved å sende en tekstmelding, sa Sykes. Han advarte om at banker kan komme til å velge nekte brukere av infiserte datamaskiner tilgang til banken.

- Hvis du ikke bruker tjenesten, vil du ikke kunne logge på nettbanken, sier Sykes.

Symantec er de siste årene stadig blitt kritisert for at mange av Norton-produktene er for store og krever for mye ressurser bra brukerens datamaskiner. Selskapets ledere har tidligere innrømmet at dette har blitt et problem og lovet fokus på dette området. Den siste utgaven av selskapets Norton Internet Security skal derfor ha blitt både mindre og raskere.

Ved å levere sikkerhetsfunksjonaliteten som nettjenester, vil ikke størrelsen på programvaren ikke lenger være et problem, mener Sykes,

- Så snart du går over til en tjenestesituasjon, vil størrelsen nærmest bli irrelevant, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.