BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil tilby Office-støtte til alle plattformer

Tilgjengelighet blir sentralt i Microsoft Office 14.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. feb. 2009 - 10:01

Microsoft kommer etter alt å dømme med en ny Office-pakke i 2010. Den kalles foreløpig Office 14, men det offisielle navnet blir trolig Office 2010.

Dette er konklusjonen flere trekker etter uttalelser Microsoft-sjef Steve Ballmer kom med under et analytikermøte som ble arrangert på tirsdag.

Det er lite som tyder på at Office 14 vil inkludere store endringer i brukergrensesnittet. I stedet virker det som om mye av fokuset ligger i å gjøre store deler av Office-funksjonaliteten tilgjengelig på tvers av plattformer, ved hjelp av blant annet webbaserte utgaver.

Til Cnet News sier Microsofts Antoine Leblond at målet er at webutgavene av Office-applikasjonene, inkludert Word, Excel og Powerpoint, skal kunne fungere uavhengig av hvilken nettleser eller operativsystem man benytter. Det skal også være mulig å benytte mobiltelefonens nettleser til å se og til dels redigere Office-dokumenter.

På direkte spørsmål svarer Leblond litt nølende, men i utgangspunktet positivt om at dette også vil la seg gjøre på en iPhone.

I tillegg kommer Microsoft selvfølgelig med nye Windows-klienter og nye klienter for Windows Mobile.

Microsoft Office møter stadig sterkere konkurranse fra blant annet Google Apps og OpenOffice.org. Det konkurreres om pris, tilgjengelighet på ulike plattformer, samarbeidsmuligheter, formatstøtte og integrasjonsmuligheter. Med Office 14 må Microsoft svare på alle disse utfordringene.

Foreløpig er Office 14 og webkomponentene bare tilgjengelig for utvalgte testere, men det forventes at Microsoft vil sette i gang offentlig betatesting av disse produktene senere i år.

Intervjuet med Leblond er tilgjengelig i videoform her.

Redigering i en kommende webutgave av Microsoft Word.
Redigering i en kommende webutgave av Microsoft Word.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.