Vil tilby «PC-drift» av mobiler

Jonny Tungen og Intelligent Quality har kjøpt svensk selskap med smart smartphone-løsning.

Vil tilby «PC-drift» av mobiler

Jonny Tungen og Intelligent Quality har kjøpt svensk selskap med smart smartphone-løsning.

Intelligent Quality (IQ) er et norsk IT-selskap med hovedkvarter på Vinstra. Selskapet har laget en egen plattform for kommunikasjon og deling av informasjon mellom de ansatte. Løsningen virker både på PC-er og på mobiler, men Intelligent Quality har hatt et behov for mer utvidet administrasjon av de mobile løsningene.

Antall ansatte i norske bedrifter og organisasjoner som har en såkalt smartphone har økt kraftig i det siste, men administrasjonen av slike mobiler har ikke vært like enkelt.

Selskapet har vært på jakt etter en god løsning som også skalerer godt, og det fant de i svenske The Institution, et oppstartsselskap med 5 utviklere som har laget systemet Revival Device Manager. Intelligent Quality kjøpte 51 prosent av selskapet, og skal lansere tjenesten under navnet IQ Revival.

- Med dette oppkjøpet blir vi blant de fremste i Europa når det gjelder å tilby samme tjenester på en mobiltelefon som på en PC. Vi har allerede kjørt en pilot mot en av våre største kunder, og tilbakemeldingene er veldig positive, Jonny Tungen, administrerende direktør i Intelligent Quality.

digi.no fikk se systemet i aksjon. Det minnet på mange måter om et vanlig administrasjonssystem for PC-er. Her var det mulig å fjernstyre mobilen fra et administrator-grensesnitt, systemet samlet inn alt som var interessant å vite om maskinvaren og installert programvarei på mobilen og det sørget for å distribuere ut nye applikasjoner til mobilene.

Foreløpig virker systemet bare på Windows Mobile, men en Symbian-utgave er på vei og vil bli klart tidlig neste år. Støtte for andre mobilplattformer er under planlegging.

I bunnen av systemet ligger en liten agent på mobilen. Den kan administrasjonsgrensesnittet kommunisere med fra sentralt hold. Dermed blir det enkelt å oppdatere mobilen.

Selve agenten kan distribueres via ActiveSync, via SMS eller gjennom pre-installasjon i ROM fra leverandøren. Det har vært mest vanlig blant de store svenske kundene som har tatt i bruk systemet.

- Det finnes ingen tilsvarende løsninger, dette er det beste og smarteste vi har sett. I tillegg passer programmet rett inn i vår datasentral, noe som betyr at telefonbruken bli sikker ved at alle filer kan krypteres eller skjermes med passord. Det er en kontorløsning for alle som er avhengig av å jobbe – også når de ikke fysisk sitter på kontoret, sier Tungen.

Han mener potensialet er stort, og at mobiltelefoner bare er begynnelsen for dette systemet.

- Systemet kan også brukes til å styre andre enheter enn mobiler. GPS blir også interessant i relativt nær fremtid, sier Tungen, til digi.no.

Til toppen