Vil tilby Windows på iPhone

Men ikke som et lokalt installert operativsystem. Citrix satser på at den skal brukes som en tynn klient.

Vil tilby Windows på iPhone

Men ikke som et lokalt installert operativsystem. Citrix satser på at den skal brukes som en tynn klient.

Citrix har som ambisjon å tilby Windows-klienter til alle mulige forskjellige enheter ved å kjøre de på en terminalserver og så overføre skjermbilde, mus og tastatur til klienten. Nå har turen kommet til Apples iPhone.

Dette er ikke den første mobilen som får Citrix-tilgang. Fra før av er klienten tilgjengelig påmobiltelefoner med Windows Mobile og Symbian. Citrix har imidlertid slitt med små skjermer, knotete grensesnitt og ustabile linjer.

Sistnevnte kan ikke iPhone gjøre noe med, men den tilnærmet sømløse overgangen mellom WLAN og 3G gjør det enklere for iPhone-brukerne å utnytte den til enhver tid beste internettforbindelsen. Grensesnittet er også markant mer brukervennlig, og selv om skjermen er liten så har den en oppløsning som er høy nok til at den oppleves som brukbar for Citrix-klienter.

Citrix er ikke helt i mål ennå, men selskapet forteller at de har kommet langt på vei og at hovedbiten av programvaremotoren er portet over til iPhone.

Dette er ikke første gang Windows blir tilgjengelig på iPhone via skjermoverføring. Fra før av er blant annet gratisverktøyet VNC tilgjengelig som en gratis nedlastbar applikasjon. Den er imidlertid ikke beregnet på terminalservere, men til å fjernstyre Windows-baserte klienter eller servere.

Her kan du se en video av hvordan Citrix vil fungere på iPhone:

Les mer om Citrix på iPhone på denne Citrix-bloggen.

Til toppen