Vil tredoble båndbredden i trådløse nettverk

IEEE har som mål å heve den effektive båndbredden i trådløse opp til det samme nivået som er vanlig i Fast Ethernet.

IEEE har som mål å heve den effektive båndbredden i trådløse opp til det samme nivået som er vanlig i Fast Ethernet.

IEEE har startet arbeidet med å utvikle en standard som vil heve den effektive båndbredden i trådløse lokalnettverk (WLAN) til minst 100 Mb/S, noe som er mer enn tre ganger mer enn det som er mulig med dagens trådløse løsninger. Selv om standardene 802.11a og 802.11g begge støtter båndbredder på 54 Mb/s, faller svært mye av denne båndbredden bort i som følge av feilhåndtering og sikkerhet.

Den kommende standarden, IEEE P802.11n, vil ifølge IEEE gjøre det mulig for trådløse nettverk å møte de stadig voksende båndbreddekravene i både bedrifter og i hjemmene, men også kravene forbundet med offentlig tilgjengelige aksesspunkter (hot spots).

    Les også:

IEEE mener at de fleste kontorer og universiteter typisk har et kabelbasert 100 Mb/s nettverk. IEEE P802.11n skal skape jevnbyrdighet mellom trådbasert og trådløse systemer, slik at bedrifter kan utvide trådløse nettverk til områder hvor båndbredde til dagens trådløse produkter er utilstrekkelig.

Den kommende standarden skal også muliggjøre langt mer dataintensive multimedietjenester for konsumenter enn det som er mulig å levere trådløst i dag. Et eksempel kan være trådløs overføring av video med full DVD-kvalitet og surroundlyd.

IEEE mener at IEEE P802.11n vil gjøre det mulig å opprette aksesspunkter på flyplasser, hoteller, kafeer og andre offentlige områder som kan betjene dobbelt så mange samtidige brukere som det som er mulig i dag.

- Trådløse lokalnett med gjennomløp på 100 Mb/S ble ansett som umulig for bare noen få år siden, sier Stuart J. Kerry, formann for IEEE 802.11-arbeidsgruppen, i en pressemelding.

- Men suksessen med IEEE 802.11 og en rekke teknologiske forbedringer har gjort høyere effektiv båndbredde mulig. Disse forbedringene inkluderer radiofrekvenser med høyere ytelse, analoge brikker basert på avansert CMOS-teknologi og med integrasjonen av hele WLAN-adaptere inn i en enkel brikke, forklarer Kerry.

- Vi forventer at den nye standarden vil møte dagens krav for bedre WLAN-tjenester og tillate en rekke avanserte bruksområder. Den kan for eksempel gjøre det mulig la WLAN erstatte kabelbaserte og høyt belastede nettverk, for eksempel slike som benyttes innen dataassistert konstruksjon (DAK).

Til toppen