RESULTATERFINANS

Vil tvinge Yahoo til å forhandle med Microsoft

Carl Icahn meklet BEA tilbake til Oracle. Nå vil han gjøre det samme for Yahoo og Microsoft.

14. mai 2008 - 10:04

De siste dagene er det blitt kjent at kjendisinvestor Carl Icahn har kjøpt seg opp i Yahoo: Nå eier han 50 millioner Yahoo-aksjer, tilsvarende en andel på rundt 2,5 prosent. Dette skal være hovedforklaringen på at Yahoo-aksjon har holdt seg godt over nivået fra tiden før Microsoft fremmet sitt bud. Da omfanget av Icahns investering i Yahoo ble kjent i går, økte Yahoo-aksjen med 5 prosent, til 26,56 dollar.

USAs finanspresse har bestrebet seg på å finne ut av hva Icahn tenker å gjøre med sine Yahoo-aksjer.

Icahn vakte oppsikt i fjor høst da han som største aksjonær presset styret i BEA til å selge selskapet på auksjon. Innsatsen beskrives i dag som at han meklet fram løsningen der BEA til slutt gikk med på å la seg kjøpe av Oracle.

En mulig tolkning av Microsofts brudd med Yahoo er at de gjør som Oracle gjorde med BEA: Trekke budet når oppkjøpskandidatene krever at det forhøyes, og så overlate til Carl Icahn å mekle eller presse fram en løsning i tråd med det opprinnelige budet.

Miljøet rundt Icahn (bildet) har lekket ut at han kan tenke seg å nominere Microsoft-vennlige kandidater til Yahoos styre: Nominasjonsfristen er i morgen til valget 3. juli. Det skal også være klart at Icahn har brukt sitt kontaktnett til å sondere mulighetene for å få Microsoft tilbake til forhandlingsbordet. Microsoft skal ifølge tilbakemeldingene ha svart at det er lite aktuelt.

Hva Icahn akter å gjøre på grunnlag av dette, er ukjent.

Det finnes mange misfornøyde Yahoo-aksjonærer, men likevel ingen entydige reaksjoner blant dem på Icahns ønske om å skifte ut styret i Yahoo.

Investeringsselskapet Legg Mason, som er Yahoos største aksjonær med en andel på 6 prosent, sier til New York Times og Wall Street Journal at de ikke ser noe poeng med å bytte ut styret så lenge Microsoft ikke er interessert i nye forhandlinger.

Kilder i en annen stor og misfornøyd aksjonær, Firebrand Partners, sier selskapets leder Scott Galloway, også kjent som aktiv investor, ikke samordner sine sonderinger med Icahn.

Ifølge Business Week vurderte investor Eric Jackson fram til forrige uke å ta et initiativ for å få et Microsoft-vennlig styre i Yahoo, men fant ut at det ikke var verdt verken kostnadene – anslått til en million dollar – eller anstrengelsene.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.