Vil vente med å selge Telenors aksjer

Det tar tid å fastsette verdien, sier den russiske namsmannen.

Vil vente med å selge Telenors aksjer

Det tar tid å fastsette verdien, sier den russiske namsmannen.

Oslo (NTB): Telenors VimpelCom-aksjer som er tatt i arrest i Russland, vil ikke bli solgt med det første. Det melder den russiske avisa Kommersant ifølge Dagbladet.no.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) tok opp den betente Telenor-saken med kollega Vladimir Putin og president Dmitrij Medvedev da han var på besøk i Russland denne uka. Da fikk han ingen garantier, men nå mener avisa Kommersant at møtet likevel har gitt resultater.

– Telenors aksjer i VimpelCom skal ikke tvangsselges på en god stund, sier leder for namsmannens kontor, Artur Parfentsjikov, til avisas papirutgave.

Parfentsjikov begrunner ikke utsettelsen med politiske signaler fra Kreml. Han understreker at prosessen med å fastslå verdien av og selge de beslaglagte eiendommene er i gang, men at det er en langsom prosess.

Dette er gode nyheter for Statsministerens kontor (SMK) her hjemme.

– Dersom dette stemmer, er det en positiv utvikling. Stoltenberg ga uttrykk for at det ville være urimelig å tvangsselge aksjene før saken er ferdig i alle rettsinstanser, og jeg er sikker på at de merket seg det sterke engasjementet fra norsk side, sier stabssjef ved SMK, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap), som selv var med på besøket.

Telenors aksjer i Russlands nest største mobilselskap ble tatt i arrest fordi en dommer har slått fast at Telenor må ut med 11,6 milliarder kroner i erstatning til miniaksjonæren Farimex, som eier 0,0002 prosent av aksjene i VimpelCom. Det norske selskapet har anket dommen.

    Les også:

Til toppen