BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil vente med massiv IE9-utrulling

Microsoft gir bedriftene tid til å forberede seg.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. mars 2011 - 15:38

Microsofts Ryan Gavin skriver denne uken, i et litt tvetydig blogginnlegg, at selskapet kommer til å tilby Internet Explorer 9 via Windows Update til alle brukere av Windows Vista og Windows 7 i løpet av april, men at nettleseren ikke vil bli bredt rullet ut via oppdateringstjenesten før slutten av juni.

Det finnes dog et unntak. Fullversjonen av IE9 tilbys allerede til dem som har installert beta- eller RC-utgavene av nettleseren. Dette skjedde ifølge Gavin først søndag den 27. mars, men allerede den 21. mars meldte Microsoft via to ulike meldinger på Twitter at den endelige utgaven kunne lastes av beta- og RC-brukerne via Windows Update.

Gavin skriver i blogginnlegget at selskapet ikke vil tilby IE9 via Windows Update ennå fordi det vil gi bedriftskundene tid til å forberede seg. Nye versjoner av Internet Explorer er ikke obligatoriske oppdateringer, men IE9 vil etter alt å dømme bli automatisk rullet ut dersom man ikke installerer et verktøy som hindrer dette. For bedroft

I andre deler av blogginnlegget forsøker Gavin å forklare hvorfor ikke flere har lastet ned IE9 til nå. Han hevder at tallene ikke kan sammenlignes med lignende tall for Chrome 10 og Firefox 4, fordi alle som har lastet ned IE9 til nå, har gjort dette på egenhånd.

Gavin har rett i at Chrome installerer nye versjoner helt automatisk, men det er ikke tilfeller for Firefox. Det skal så langt ikke være noen funksjon i Firefox 3.x som varsler brukerne om at Firefox 4 er tilgjengelig, slik at også disse nedlastingene er gjort på eget initiativ fra brukerne.

Han skriver forøvrig også at de øvrige nettleserne er tilgjengelige for tre ganger så mange datamaskiner som IE9, som kun tilbys til Windows Vista og Windows 7, samt 2008-utgavene av Windows Server. Det at to av tre pc-brukere ikke kan benytte IE9, påvirker unektelig interessen for nettleseren.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.