BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil vente med Windows 2000

Vent med å ta i bruk Windows 2000. Dét har i hvert fall amerikanske brukere tenkt å gjøre. Microsofts historie får de modigste bedriftene til å vente til sommeren.

Einar Ryvarden
18. aug. 1999 - 10:53

Det kan ta tid før Microsoft begynner å tjene penger på Windows 2000, etterfølgeren til Windows NT som selskapet planlegger å lansere å lansere mot slutten av året. En fersk spørreundersøkelse fra analyseselskapet IDC viser at kundene har tenkt til å vente mellom et halvt og halvannet år før de tar det nye operativsystemet i bruk.

Halvparten av de 788 brukerne IDC har snakket med oppgir at frykten for manglende teknisk stabilitet er årsaken til å vente. Frykten for tekniske problemer øker fordi Windows 2000 er en total omskrivning av Windows NT, ikke en oppgradering.

- Tidligere problemer med første versjon av nye operativsystem fra Microsoft har fått bedrifter til å bremse ned sine Windows 2000-planer, sier William Peterson i IDC. Windows 2000 blir en suksess, men det vil ta tid.

Dette er også konklusjonen til analyseselskapet Gartner Group. (Se tidligere sak under.)

Den samme undersøkelsen viser at bruken av Windows-konkurrenten Linux øker kraftig, men tallene er usikre. 13 prosent av de 788 bedriftene IDC har snakket med, sier de nå bruker Linux. Dette er en utrolig vekst, sier IDC; men understreker at undersøkelsen er for liten til å stole helt på tallene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.