Vil vinne SMB-markedet med ny lagringsløsning

Arild Saghagen i HP Norge vil friste små bedrifter med ny versjon av SAN-lagringsløsning.

Vil vinne SMB-markedet med ny lagringsløsning

Arild Saghagen i HP Norge vil friste små bedrifter med ny versjon av SAN-lagringsløsning.

Siden lanseringen av lagringsprodukter HP StorageWorks Enterprise Virtual Array (EVA) i 2002 har HP levert i alt 700 lagringsløsninger til det norske markedet.

Men dette er i hovedsak til store virksomheter med 250 eller flere ansatte. Nå merker selskapet stadig mer etterspørsel fra små og mellomstore bedrifter på tilsvarende løsninger.

Denne målgruppen ønsker HP Norge nå å nå med den nye versjonen av lagringsløsningen Enterprise Virtual Array 4400. Det finnes i Norge i dag 171.000 registrerte virksomheter med 1 til 49 ansatte.

På en pressekonferanse hos HP i dag forteller produktsjef Arild Saghagen at de har levert EVA-løsningen til et 50-talls kommuner hvorav flere av dem er små. I tillegg har tre advokatkontorer og flere budfirma-selskaper gått til anskaffelse av lagringsløsningen.

- Den nye versjonen av EVA vil være perfekt for små og mellomstore bedrifter, hevder markedssjef for servere og lagring, Christian Lorck.

EVA 4400 vil supplere de allerede tre etablerte modellene EVA 4100, EVA 6100 og EVA 8100.

Men mens høyendeløsningen kostet 1,7 millioner kroner ved lanseringen i 2002, tilbys EVA 4400 til en pris fra 117.000 kroner.

Samtidig skal den nye versjonen sammenlignet med lavendeløsningen EVA4100 har 70 prosent høyere kapasitet, 96 disker mot 56, høyere ytelse og enklere installasjon.

- De fleste virksomheter, store som små, ønsker virtualisering for å lette administrasjonen. Med denne prislappen er det realistisk også for små virksomheter å kunne anskaffe seg en slik løsning, sier Saghagen.

HP får støtte fra analyseselskapet IDC som spår at den største veksten innen lagringsløsninger vil komme fra små og mellomstore bedriften.

Lagring er et stort og viktig forretningsområde for HP som for ekstern lagring bare i maskinvare omsetter for 1 milliard dollar. HP Norge har hatt en årlig vekst på i sntt 53 prosent de siste årene. Siste rapport fra IDC viser at HP i første kvartal 2007 har en markedsandel på hele 40 prosent i det norske markedet for SAN-lagringssystemer, noe som blant annet skyldes økt salg av HPs EVA-systemer.

HP har også engasjert seg kraftig i miljødebatten og er stolte over å kunne levere en lagringsløsnign som er 37,1 prosent mindre plasskrevende. Dette vil igjen spare energi og krever 25 prosent mindre strømforbruk.

I følge analyseselskapet StorageIO Group, står datalagring for mellom 37 og 40 prosent av de totale strømutgiftene tilknyttet datarom. Med de nye datalagringsproduktene til HP, hevder IT-giganten at kunder med en månedlig strømutgift for datalagring på 3.000 dollar kan spare så mye som 18.000 dollar i året.

- Vi erfarer at flere av våre kunder markererer allerede i sin kravspesifikasjon ønske om miljøvennlige produkter, forteller Lorck til digi.no.

Til toppen