Vil vurdere rettssak i Sør-Afrika

Telenor og Telia utelukker ikke å gå rettens vei for å forsøke å gjøre om beslutningen om å tildele landets tredje mobillisens til et saudiarabisk mobilkonsortium.

Telenor og Telia utelukker ikke å gå rettens vei for å forsøke å gjøre om beslutningen om å tildele landets tredje mobillisens til et saudiarabisk mobilkonsortium.

Sist uke ble det klart at NextCom som ble rangert som nummer tre i tildelingsprosessen, hadde inngått et forlik med selskapet som opprinnelig fikk tildelt Sør-Afrikas tredje mobillisens, Cell-C. I dette forliket trakk NextCom sitt søksmål mot det Sør-Afrikanske kommunikasjonsdepartementet som til nå har hindret tildeling av mobillisensen, mot å få en andel i konsortiet Cell-C.

Nå krever Telia,Telenor og selskapenes sørafrikanske partner Afrizone at den tredje mobillisensen ikke blir delt ut ennå. Selskapet kan tenke seg som NextCom å gå til retten for å opprettholde et påbud om at lisensen ikke skal tildeles.

- Vi tar over NextComs sak om vi tvinges til det, sier Telia-Telenor konsortiets advokat Villiers Terreblanche til Dagens Industri, som mener konsortiet har alt å vinne på å drive saken videre. Han mener Telia-Telenor vinner om en ny vurdering av søkerne blir gjort.

Dersom landets samferdselsminister, Ivy Matsepe-Casaburri velger å vente med tildelingen er det trolig at landet ikke får sitt tredje mobilselskap før til neste år.

Kommunikasjonsdirektør i Telenor Mobile Communications, Dag Vangsnes sier selskapet vil ivareta sine interesser, og vil derfor ikke utelukke noe i denne saken, uten at han vil innestå for det Terreblanche sier.

- Vi vil ikke fraskrive oss retten til å gjøre noe, sier han.

Til toppen