Vill rift etter trainee-jobber i Telenor

Unge talenter vil ha Telenor som arbeidsplass. Det viser responsen på trainee-programmet som starter i september.

Unge talenter vil ha Telenor som arbeidsplass. Det viser responsen på trainee-programmet som starter i september.

Etter en lang tørke med oppsigelser og kostnadskutt i IT-bransjen er tiden igjen inne for nyrekrutteringer og opplæring. Det har vært langt mellom utlyste trainee-stillinger, men nå vil Telenor ha åtte nye traineer.

Interessen har vært overveldende for det toårige trainee-programmet som Telenor starter 1. september i år. Over 1000 ungdommer fra Norge, Sverige og Danmark har søkt på de åtte utlyste trainee-stillingene.

Og fortsatt strømmer flere til for søknadsfristen er nemlig først 13. februar.

- Vi ønsker å finne og rekruttere de aller beste yngre kandidatene i Skandinavia, og utvikle dem til å bli fremtidige talenter i organisasjonen, sier ansvarlig for trainee-programmet og rådgiver Helge Strand i en pressemelding.

De formelle kravene er en akademisk grad som følge av minimum fire års studier, gode kunnskaper i engelsk og minst ett skandinavisk språk.

De åtte kandidatene forespeiles en bred faglig innføring og et unikt innblikk i en innovativ bransje. I løpet av opplæringstiden skal de igjennom tre moduler som blant annet innebærer utplassering både i Skandinavia og i Telenors internasjonale virksomheter. Kandidatene vil under hele opplæringstiden få veiledning av en mentor foruten at de skal følges opp på mål av en leder.

- Vi er spesielt på jakt etter såkalt krysskompetanse, for eksempel studenter med både teknisk og samfunnsfaglig bakgrunn, sier Hege Sand.

Til toppen