ANALYSER

Vill vekst for SSD

Tredoblet veksten på ett år.

SSD-disker, her representert ved en Kingston, har tatt markedet med storm.
SSD-disker, her representert ved en Kingston, har tatt markedet med storm.
9. aug. 2013 - 11:28

Salget av SSD-disker har tatt fullstendig av det siste året, viser tall fra analyseselskapet iHS Suppli. harddisker uten mekaniske deler har for alvor gjort seg gjeldende i markedet, men er fremdeles en liten del av det totale harddisk-markedet.

I årets første kvartal ble det levert 11,5 millioner SSD-disker, noe som representerer en vekst på 92 prosent fra 6 millioner disker levert på samme tid i fjor. Det er særlig innen Ultrabooks og svært tynne bærbare SSD-diskene har opplevd vekst. Det ble i første kvartal levert 1,9 millioner SSD-disker knyttet til denne formfaktoren i kvartalet, opp fra rett over en halv million samme periode i fjor.

Markedet for mekaniske harddisker er på verdenbasis betydelig større enn SSD-markedet. Men her er det lite vekst å spore. Totalt ble det solgt 135,7 millioner enheter i årets første kvartal, mot 145,5 millioner enheter i fjor. Dette representerer en nedgang på 7 prosent.

Men det er positive tegn: I bedriftsmarkedet steg leveransene av tradisjonelle, mekaniske disker, til 16 millioner enheter i kvartalet, opp fra 14,9 millioner enheter i fjor.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.