RESULTATERFINANS

Ville betale 100.000 for kvearner.com

Den pikante epost-saken ruller videre. I Stavanger byrett kom det i går frem at Sundal & Collier ville bruke inntil 100.000 kroner for å sikre seg domenenavnet kvearner.com og den feilsendte mailen.

Therese Werenskiold
23. aug. 2001 - 10:00

Aftenposten har fulgt rettssaken og skriver i dag at styreformann i Sundal & Collier, Jan Petter Collier, bekreftet at selskapet var villig til å betale 100.000 kroner for domenenavnet kvearner.com pluss den feilsendte mailen som inneholdt et konfidensielt strategidokument.

- Vi opplevde at dette nettstedet kunne bli en handelsvare og i den sammenheng kunne vi kjøpe det, forklarte Collier ifølge Aftenposten.

Han fortalte at de ga en av selskapets juridiske rådgivere fullmakt til å reise til Stavanger og betale inntil 100.000 kroner for domenet samt en tilfredsstillende avtale om at mailen med vedlegg ikke kom på avveie.

Han sa også, ifølge Aftenposten, at den tiltalte Sandnes-mannen aldri hadde nevnt penger, men at et salg av domenet lå i kortene så lenge han trakk ut tiden og ikke ville slette det sensitive dokumentet.

Collier innrømmet at han på et tidspunkt fryktet at det feilsendte dokumentet kunne bli solgt videre. Aftenposten skriver at han forsvarte å bruke 100.000 kroner for å få til en tilfredsstillende løsning, men satte foten ned da det ble nevnt summer på flere millioner.

Collier skal ha følt det hele som utpressing i en situasjon der tiltalte tok seg god tid, og Kværner som presset på for en løsning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.