JUSS OG SAMFUNN

Ville du betalt en million for denne?

Vanvittig budkrig på iPhone-prototyp.

Det er rift om denne prototypen på auksjonsnettstedet.
Det er rift om denne prototypen på auksjonsnettstedet. Bilde: Auksjon på eBay
4. juli 2011 - 08:05

iHysteri

Den siste timen har budet blitt hevet fra det vanvittige (30.000 dollar) og videre oppover. Mens vi skrev denne saken bikket budkrigen hundre tusen dollar. Deretter 999.999 dollar. Men det er fortsatt en uke igjen av auksjonen.

Oppdatert:

Uvisst av hvilken grunn så har eBay nå slettet minst 80 bud. En time etter vi publiserte denne saken er budprisen igjen nede i rundt tusen dollar.

Nå kan du sikre deg en gammel iPhone 4. Det er altså snakk om fjorårsmodellen. Den fremstår som relativt slitt. Du kan heller ikke regne med at den vil fungere.

Prototyp

Når budene likevel strømmer inn, skyldes det at dette angivelig er en prototyp. En mobiltelefon laget for intern testing hos Apple. En hemmelighet i sin tid.

Dette er ikke den første prototypen av iPhone som har blitt lagt ut på auksjonsnettstedet eBay, men det skal være første gang et eksemplar tilbys utenfor Østen, ifølge teknologibloggen Thisismynext.

Modellnummeret som er oppgitt på telefonen er «xxxxx». Enheten er preget med en unik kode både foran og på baksiden. Foruten manglende symboler på volumknappene er det ellers lite som skiller utseende fra en helt ordinær iPhone.

Lar seg ikke aktivere

Selgeren har lagt ut et knippe bilder av auksjonsobjektet. En ting er utseende, men bildene avslører også at budvinneren neppe vil kunne bruke håndsettet. Som prototyp lar den seg nemlig ikke aktivere gjennom iTunes.

Koden gjør det dessuten mulig for Apple å spore nøyaktig hvilken ansatt som har fått tildelt telefonen.

De ansatte i Apple har neppe anledning til å selge slikt utstyr videre. Dermed kan det være snakk om tyvegods.

Har skjedd før

En bortkommen prototyp av iPhone 4 skapte i april i fjor furore, og gjorde teknologinettstedet Gizmodo verdenskjent over natten. Mobiltelefonen skal angivelig ha blitt glemt igjen eller mistet på et utested i Silicon Valley av en av Apples ingeniører.

Saken ble et skup for Gizmodo, som skrev en rekke artikler om Apples nye modell, nesten to måneder før lanseringen. Det fikk Apple til å se rødt og selskapet politianmelde forholdet. Politiet gjennomførte senere razzia hjemme hos redaktøren og gjorde beslag i pc-utstyret hans på leting etter bevis i saken.

I fjor sommer ba Nokia russisk politi om hjelp til å inndra en bortkommen prototyp av mobiltelefonen N8.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.