BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ville ha stoppet Klez-viruset da det kom

Norman lanserer et nytt antivirus-system som fanger opp nye virus og ormer programmet ikke kjenner.

17. sep. 2002 - 10:42

Antivirus-programmer fanger stort sett bare opp virus de kjenner - programmet leter etter datamønstre til kjente virus. Men dette er farlig teknikk når virusene sprer seg så fort. For innen du mottar en ny virusdefinisjon, kan du allerede være smittet.

Norman har derfor utviklet en teknikk som skal fange opp ukjente virus. Norman har laget et system som lar virus utfolde seg i et falskt og lukket miljø. Viruset tror at det operer på en Windows-maskin, men i den såkalte sandkassen er det overvåket av Norman. Når det da begynner å slette og endre filer slik virus gjør, avliver Norman viruset før skaden er skjedd.

Den tidligere versjonen av Norman fanget bare opp ukjente DOS-virus. Nå har Norman laget et ny versjon av sin sandkasse-teknologi som fanger opp de moderne Win32-ormene og filvirusene.

- Systemet ligger foran innboksen og ville for eksempel ha stoppet Klez-viruset da det kom - selv om brukeren ikke hadde en helt oppdatert antivirus-skanner, sier Kurt Natvig, ansvarlig for utviklingen av SandBox hos Norman, til digi.no.

Norman estimerer at den nye teknologien vil plukke opp langt over halvparten av nye og ukjente Win32-ormer og virus, forteller Natvig.

Holder løftene til Norman, serverer selskapet en dramatisk forbedring i kampen mot virus-skaperne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.