Ville overta for Husbankens IT-avdeling

Accenture skal ha manøvrert med tanke på å overta oppgavene til Husbankens IT-avdeling.

Et åttemanns-konsulentteam fra Accenture har blitt innleid av Husbanken for offisielt å gi rådgivning på IT-stategi og bostøttesystem.

Men det stopper ikke her. Computerworld har fått bekreftet fra flere kilder et hemmelig notat av Accenture med teksten: «Finne ut hvordan man skal fjerne ansatte». Det var ansatte i Husbanken som fant det sensitive dokumentet på skriveren sin.

Ifølge Computerworld var Accenture allerede for to år siden innstilt på å finne ut hvordan man skulle gå fram for å overta hele Husbankens IT-virksomhet. Ledelsen i Husbanken var ikke forberedt på Accentures arbeidsmetoder, sier den anonyme ansatte.

En av konsulentene fra Accenture skulle samle inn informasjon om alle relevante Husbank-ansatte og finne mulige måter å håndtere organisasjonen på. Kilder til Computerworld forteller at Accenture-konsulentene brukte mesteparten av fjoråret på å utarbeide en strategi og bygge relasjoner i Husbanken.

Nå frykter Husbank-ansatte at Accenture har samlet inn informasjon om prosjektene for selv å kunne overta dem.

- Jeg har aldri opplevd en så frekk framgangsmetode av et konsulentselskap for å haie inn flere oppdrag. Accenture har uten tvil villet fjerne IT-ansatte i Husbanken for selv å overta driften eller få flere delprosjekter. Det er et skittent og stygt spill de har utført i våre kontorer, sier kilden til Computerworld.

Forvaltningsdirektør Rune Robertsen sier til Computerworld at banken vil vurdere tre alternativer: Total outsourcing av hele IT-avdelingen, se etter samarbeidspartnere innen det offentlige eller fornye og modernisere eget IT-område.

IT-avdelingen i Husbanken teller 23 årsverk.

Les mer om: