AVTALER & KONTRAKTER

– Ville selge Tesla til Google

Var på konkursens rand, forteller tidligere ansatte.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. apr. 2015 - 08:25

Google skal ha vært svært nær ved å få kjøpe Tesla Motors. Dette forteller to navngitte personer som tidligere har vært ansatte ved bilprodusentene til Bloomberg. Dette er den tidligere Tesla-ingeniøren Ali Javidan og tidligere sjefdesignet Franz von Holzhausen.

Salgsvansker

Bakgrunnen for det hele skal være vanskelighetene Tesla Motors var i, i en periode i 2013, da selskapet angivelig slet med å få kunder som hadde forhåndsbestilt Model S til faktisk å kjøpe bilen.

Ifølge de to tidligere ansatte gikk det så langt at Tesla-sjef Elon Musk tok kontakt med sjef og medgründer av Google, Larry Page, som omtales av Wired som en venn av Musk. De to skal ha blitt enige om hovedtrekkene i en avtale som gikk ut på at Google skulle kjøpe Tesla Motors for 6 milliarder dollar og investere ytterligere 5 milliarder dollar som skulle brukes til fabrikkutvidelser.

Vinden snudde

Mens de to selskapene forhandlet, skal en intens salgsvirksomhet hos Tesla virkelig ha begynt å bære frukter. I løpet av det første kvartalet av 2013 gikk selskapet fra å være på konkursens rand til å levere sitt første overskudd noen sinne. Siden avtalen med Google ennå ikke var fullført, avbrøt Musk forhandlingene samtidig som at aksjekursen til selskapet doblet seg.

Ifølge Wired ville verken Tesla Motors eller Google kommentere disse opplysningene.

– Jeg ønsker ikke å spekulere rundt rykter. Et bilselskap er ganske langt unna det Google kan, skal Larry Page ha sagt i en kommentar til journalisten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.