Ville spekulasjoner rundt Sonera

Det finske teleselskapet Sonera blir siklet på av europeiske telegiganter. Det siste ryktet er at spanske Telefonica skal være i samtaler. Andre interessenter skal være France Telecoms mobilselskap Orange, Deutsche Telekom og British Telecom.

Det stormer rundt Enitels UMTS-partner Sonera. Finnenes største teleselskap står nå på flere store teleselskapers ønskeliste. I følge kilder som sitter nært opptil hva som skjer med teleselskapet, skal nå spanske Telefonica ha meldt seg på budlisten. Det melder Wall Street Journal.
Les mer om Sonera og Enitels UMTS-planer:
Distriktspolitisk UMTS-søknad fra Enitel og Sonera
Avisen skriver at Sonera allerede har respondert på interessen fra de store aktørene. Selskapet er verd 28 milliarder dollar, 244 milliarder norske kroner. Men det er ikke ventet at interessentene er villig til å betale mye mer enn dette for Sonera.


Sonera har først og fremst oppnådd en kraftig prising på grunn av det høye innovative nivået. Selskapet er ikke så tungt inne i andre markeder enn sitt hjemmemarked, Finland.

Hvis Orange skulle kjøpe Sonera ville dette bli en spesiell situasjon for norske Enitel.

Mandag ble det nemlig kjent at de to selskapene satser sammen på mobilselskapet Broadband Mobile ASA, som skal søke UMTS-lisens. Orange en av Soneras beilere, søker nemlig også på en av de ettertraktede norske UMTS-lisensene.

Orange-konsortiet består av Orange (51 prosent), Bredbåndsfabrikken (20%) samt resterende 29 prosent på norske industrielle investorer.

Les:
Orange vil bygge ut raskere enn nødvendig
Blir begge disse lisensene innvilget vil Orange, ved et kjøp av Sonera, sitte indirekte med to lisenser.
Til toppen