Abonner
FORBRUKERTEKNOLOGI

Vinker farvel til IE8

Google vil ikke lenger støtte nettleseren.

Google har lenge ivret for at kunder oppgraderer til moderne nettlesere. Nå har tiden kommet for å droppe støtten for IE8.
Google har lenge ivret for at kunder oppgraderer til moderne nettlesere. Nå har tiden kommet for å droppe støtten for IE8.

Windows 8 har offisiell lansering den 26. oktober, altså om litt over en måned. På samme tid blir Microsofts nye nettleser Internet Explorer 10 allment tilgjengelig.

Google benytter anledningen til å vinke farvel til IE8, som de ikke lenger vil støtte i kontorpakken Google Apps.

Dette får konsekvenser blant annet for eposttjenesten Gmail, kalenderfunksjoner og nettlagringsløsningen Google Drive.

Fra midten av november vil IE8-brukere få merke endringene. Først med en synlig beskjed fra Google om å oppgradere til mer moderne programvare. Det betyr også at løsningene fra dette tidspunktet ikke nødvendigvis fungerer med tre og et halvt år gamle Internet Explorer 8.

Det er nå litt over ett år siden Google droppet støtten for IE7. De faset ut støtten for eldgamle IE6 i mars 2010.

Endringen fra Google skjer nå nærmest mekanisk. De har innført som prinsipp om bare å bry seg med å støtte de to nyeste utgavene av nettlesere som Internet Explorer, Firefox og Safari. Deres egen Chrome blir automatisk oppdatert.

- Hver gang en ny versjon av disse nettleserne blir utgitt, begynner vi å støtte oppdateringen og avslutter støtten for den tredje nyeste versjonen, forklarer Google Apps-teamet i sin kunngjøring fredag.

Fullt så enkelt er det ikke for de mange som fortsatt bruker Windows XP. Selv om operativsystemet nå er over elleve år gammelt, brukes det fortsatt av anslagsvis 42 prosent av verdens nettbrukere, ifølge NetApplication.

IE8 var den siste nettleseren Microsoft ga ut som lar seg installere på Windows XP.

    Les også: