PREMIEQUIZ

Vinn 500 GB USB-disk med kryptering

Her kan du vinne LaCies nyeste USB-disk, med krypto og biometrisk kontrollert tilgang.

16. feb. 2007 - 11:00

Store USB-disker er en av de enkleste og hendigste måtene å trygge dokumenter, bilder og andre verdifulle filer på. LaCie d2 SAFE Hard Drive er selskapets nyeste modell: Den tilbyr tilleggsfunksjoner for å øke sikkerheten. Premien i ukens spørrekonkurranse er varianten med størst kapasitet, 500 GB.

Tre nye egenskaper gjør det tryggere å bruke LaCie d2 Safe-disken: Den tilbyr biometrisk kontrollert tilgang gjennom fingeravtrykk, den har automatisk kryptering i maskinvare, og den har mulighet for fysisk sikring gjennom kjedelås.

Fingeravtrykkleseren er integrert i diskens øverste kant. Integrert programvare i disken lagrer opptil fem brukerprofiler.

Maskinvarekrypteringen er av typen AES med 128 biters nøkkel.

Disken kan brukes med PC og Mac. Det er tre høyhastighets grensesnitt: FireWire 800, FireWire 400 og Hi-Speed USB 2.0. Med det raskeste grensesnittet, FireWire 800, overføres data i opptil 64 megabytes i sekundet, målt som «max sustained transfer rate». Med USB 2.0 er hastigheten noe over det halve, det vil si opptil 34 MB/s.

Målgruppen for disken er profesjonelle miljøer innen video, musikk og digitale bilder, der det er ekstra viktig å sikre at materialet ikke spres til uvedkommende.

Enheten veier 1,5 kilogram. De ytre målene er 44 x 160 x 173 millimeter.

LaCie d2 SAFE Hard Drive er så ny at den ennå ikke er i salg i Norge. Uten kryptering og biometrisk kontrollert tilgang selges LaCies d2 500 GB-disker for rundt 2650 kroner i Norge.

Du kan lese mer om ukens premie på denne siden fra nettstedet til LaCie.

For å vinne denne premien, må du svare på ti spørsmål om internasjonalt kjente IT-ledere. Svarer du riktig på alle ti spørsmålene, kan du bli med på trekningen. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av spørrekonkurransen Vinn 3G-mobilen bransjen mener er best, som gikk i uken 9. til 16. februar, og der premien var en Sony Ericsson 800i, ble bilberger Trygve Seljeflot, Ski. Vi gratulerer!

Denne spørrekonkurransen varte til klokka 11, fredag 23. februar 2007, og er nå avsluttet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.