Vinn Apple iPod nano

Apple iPod nano tilbyr 4 GB musikk og veier ikke mer enn et smykke. Den er premien i spørrekonkurransen vår om ormer og virus.

Apple iPod nano tilbyr 4 GB musikk og veier ikke mer enn et smykke. Den er premien i spørrekonkurransen vår om ormer og virus.

Apple iPod vakte sensasjon da den ble lansert for litt under fire år siden, og er siden blitt toneangivende for selve begrepet «MP3-spiller».

Årets iPod mini (på bildet til høyre) er en variant med svært reduserte dimensjoner. Den er med sine 89 x 41 x 7 millimeter knapt større enn et kredittkort, og tykkelsen er som en vanlig blyant. Vekten er minimale 43 gram.

Mens originalen lagret til harddisk, har iPod nano flashminne på 2 eller 4 GB. Grensesnittet omfatter det Apple kaller «click wheel» («klikkhjul») og en 1,5 tommers fargeskjerm.

Er minnet fullt, tar det tre dager å spille all musikken som er lagret. Du kan også lagre bilder og vise bilder, eller bruke enheten til å ta vare på andre filer. Andre bruksområder er podkasting og lydbøker. Den synkroniseres med iTunes, klienten til Apples musikktjeneste.

Batteriet holder til 14 timers avspilling, og fullades på tre timer.

For dem som mener musikken kler dem, kan iPod nano bæres ved hjelp av et eget armbånd.

Erfart utsalgspris i Norge er fra rundt 2200 kroner og oppover for 4 GB-utgaven som er premien i denne ukas konkurranse. Les mer om Apple iPod nano på denne siden på leverandørens nettsted .

For å vinne denne premien, må du svare på ti spørsmål om IT-sikkerhet, ormer og virus. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av spørrekonkurransen Vinn grom-høyttalere til PC-en, som gikk i uken 9. til 16. september, ble Bent Hoel, lærer i Hvam.

Denne spørrekonkurransen varte til klokka 11, fredag 23. september 2005, og er nå avsluttet.Til toppen