Vinn Bluetooth-mottaker til TV-en

I ukens konkurranse om måleenheter kan du vinne en Bluetooth-innretning for å vise bilder og musikk fra PC og mobil på tv-en.

I ukens konkurranse om måleenheter kan du vinne en Bluetooth-innretning for å vise bilder og musikk fra PC og mobil på tv-en.

Halden-selskapet Spagat er ekspert på Bluetooth. Blant produktene de har utviklet er Crabat, en enhet som koples i Scart-utgangen på en tv for å opprette en trådløs forbindelse til blant annet PC og mobiltelefon.

Elektronikken i enheten håndterer bilder i jpg-format og lyd i MP3-format. Det vil si at man kan sitte rundt tv-en og overføre bilder og musikk fra mobiltelefoner, PDA-er og PC-er med Bluetooth.

Crabat håndterer flere forbindelser samtidig, slik at vennegjengen kan sitte med hver sin telefon og overføre bilder til tv-en etter tur. De første utgavene av Crabat kunne ikke vise høyoppløselige bilder. Denne begrensningen er avskaffet, og Crabaten som er premie i denne ukens spørrekonkurranse håndterer alle aktuelle oppløsninger. Bildet skaleres slik at hele bildet vises med maksimal utnyttelse av tv-skjermen, også bredformat. Forholdet mellom lengde og bredde beholdes, slik at ubrukte felter på skjermen vises i svart.

Det kreves ingen endringer på verken mobiltelefon eller PC. På en PC kan man sitte med bildevisningen i vanlig Windows-utforsker, og høyreklikke for å få opp muligheten til å overføre med Bluetooth. Spagat tilbyr en gratis Windows-klient som overfører bilder enda enklere og raskere. Denne klienten komprimerer bildet ved sending, slik at også 10 megapixel-bilder kan overføres på noen få sekunder. Den kan lastes ned fra Spagats nettsted.

Ved oversending av MP3-filer vises sportittel, artistnavn og album på skjermen. På MMS-telefoner kan man vise MMS-meldinger med lyd, tekst og bilde.

Nærmere opplysninger er tilgjengelig fra produsenten: Crabat Wireless Media Player.

Vinner av forrige ukes spørrekonkurranse, Vinn elegant kameramobil fra Siemens, ble Hans Jørgen Skukkestad, bosatt i Moss. Skukkestad arbeider med IT-drift i Bama-gruppen, og har ansvar for et anlegg med 600 brukere fordelt på over 50 servere ved 48 lokasjoner.

Ukens konkurranse avsluttes fredag 28. januar ved lunsjtiden.

Til toppen