Vinn brannmur på boks – med ruter

Ti riktige svar og du kan vinne en D-Link DFL-200 med brannmur, ruter og svitsj. Vern flere PC-er og spar dem for å kjøre egen brannmur.

Ti riktige svar og du kan vinne en D-Link DFL-200 med brannmur, ruter og svitsj. Vern flere PC-er og spar dem for å kjøre egen brannmur.

Premien i denne ukens spørrekonkurranse er D-Link DFL-200, en liten boks som kan effektivisere og verne både hjemmekontor og små bedriftsnettverk. Boksen er brannmur, bredbåndsruter og fire ports svitsj, og gir mulighet for å opprette en «demilitarisert sone» («DMZ») hvis du vil ha skille en åpen FTP-server eller et web-kamera fra det sikrede nettet. Det er ingen begrensning i forhold til antall klienter.

Argumentene for å kjøre brannmur på en egen boks framfor på PC-en går dels ut på sikkerhet – det er bedre å kjøre sikkerhetsvern utenfor selve PC-en – dels på ytelse. Ifølge D-Link kan PC-baserte brannmurer i verste fall halvere nedlastingshastigheten over Internett.

Har du flere PC-er hjemme eller på jobben, kan alle vernes av den samme boksen, og få tilsvarende bedre vern og høyere ytelse.

Brannmuren i DFL-200 er av typen «stateful inspection», det vil si at den forholder seg til all informasjon i datapakkene, ikke bare om hvor pakken er sendt fra og hvor den skal.

DFL-200 har en gjennomstrømning på opp til 50 Mb/s og kan håndtere 80 IPSec VPN-tunneller. Den håndterer både AES- og 3DES-kryptering, og styres og konfigureres gjennom et webgrensesnitt.

Les mer om DFL-200 her, på nettstedet til D-Link Norge.

Vinner av forrige ukes spørrekonkurranse, Vinn en syltynn MP3-spiller og radio , er Lars Austnes, for tiden bosatt i Stavanger der han driver et allsidig data- og designfirma.Når du skal kjøpe/jobbe med IT-produkter, er det greit å vite hvem som lager hva. Vet du hvem som lager produktene med disse navnene?Til toppen