PREMIEQUIZ

Vinn Creatives mest avanserte webkamera

Creatives avanserte webkamera har et svært bredt synsfelt og følger bevegelser automatisk. Den kan bli din i vår konkurranse om dokumentformater.

7. okt. 2005 - 11:02

Det nyeste webkameraet til Creative Labs er samtidig deres mest avanserte. WebCAm Live Motion har flere egenskaper som absolutt skiller den fra den gemene hop.

Den dekker for eksempel langt større områder. Registreringsfeltet er 200 grader vannrett, og 105 grader loddrett.

Den har også vidvinkel, slik at bildet kan fange opp langt mer av rommet.

Kameraet egner seg som konferansetelefon, fordi den leveres med programvare som følger både bevegelser og ansikter automatisk. Hovedpersonen er alltid i fokus. Teknologien, kalt «smart face tracking», evner også å følge flere personer samtidig. Programvaren tillater videosamtaler mellom opptil fire deltakere, fra hvert sett sted. Kameraet kan brukes til de fleste kjente meldingsklienter, blant annet fra Microsoft og Yahoo.

Bildesensoren har en oppløsning på 640 ganger 480 punkter. Kameraet leverer sin video i 30 rammer per sekund over USB 2.0, også med maksimal oppløsning. Den kommer med feste for både flatskjerm og CRT-skjerm. Kameraet kan også ta stillbilder som bearbeides av programvaren slik at de framstår i 1,3 megapiksler.

WebCam Live Motion leveres med håndfritt hodesett og programvare for video- og bildehåndtering. Programvaren har egne funksjoner som blant annet kan settes til å varsle om bevegelser.

Creative WebCam Live Motion er helt ny i Norge. Listeprisen vil være i overkant av 1200 kroner. Les mer om premien i denne ukens spørrekonkurranse på denne siden på leverandørens nettsted.

For å vinne denne premien, må du svare på ti spørsmål om åpne og proprietære dokumentformater. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av spørrekonkurransen Vinn Palms PDA-mobil Treo 650, som gikk i uken 30. september til 7. oktober, ble Simon Andreassen som arbeider som datakonsulent, vesentlig med SAP-systemer.

Denne spørrekonkurransen varte til klokka 11, fredag 14. oktober 2005, og er nå avsluttet.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.