PREMIEQUIZ

Vinn din egen trådløse skriverserver

SMCs skriverserver gjør enhver skriver tilgjengelig i et høyhastighets trådløst nettverk. Den er premien i ukens spørrekonkurranse.

27. jan. 2006 - 11:00

I forrige uke meldte SMC Networks at de har oppgradert sin trådløse skriverserver til 11g-standarden (54 Mb/s), og gitt den et penere og mer kompakt ytre. Enheten betegnes som en «EZ Connect 802.11g bidirectional print server» og har fått betegnelsen SMCWPS-G.

Enheten koples til skriverens USB-utgang, og til det øvrige nettverket enten trådløst, eller over en standard Ethernet-forbindelse. Skriveren gjøres da tilgjengelig for alle brukere i lokalnettet. Målgruppen er hjem, kontorer, klasserom og liknende miljøer.

Den trådløse skriverserveren har en høy grad av innebygget sikkerhet – WEP, WPA og WPA2 – slik at den også trygt kan gjøres tilgjengelig over en Internett-forbindelse, slik at dokumenter og bilder kan skrives ut uansett hvor man selv befinner seg. Et web-grensesnitt lar deg ordne tillatelser slik at andre kan skrive ut hos deg.

Serveren sørger for å videreformidle alle beskjeder fra skriveren, om papirbeholdning, tonernivå og så videre. Den binder skriveren til PC-er, Mac, Linux-maskiner og Unix-arbeidsstasjoner, og kan brukes i en rekke typer nettverk.

En typisk pris for SMC WPS-G i Norge kan antas å ligge rundt 1 000 kroner.

Du kan lese mer om premien i denne ukens spørrekonkurranse på denne siden på SMCs nettsted.

For å vinne denne premien, må du svare på ti spørsmål om trådløse teknologier. Svarer du riktig på alle ti spørsmålene, kan du bli med på trekningen. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av spørrekonkurransen Vinn elegant Edge-mobil med roterende kamera, som gikk i uken 20. til 27. januar, ble Kjetil Breien Furuseth som arbeider med IT og marineutstyr.

Denne spørrekonkurransen varte til klokka 11, fredag 3. februar 2005, og er nå avsluttet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.