Vinn en allsidig trådløs multimediespiller

Med litt kunnskaper om IT-sikkerhet, kan du vinne et allsidig bindeledd mellom dataanlegget og hjemmekinoen.

Med litt kunnskaper om IT-sikkerhet, kan du vinne et allsidig bindeledd mellom dataanlegget og hjemmekinoen.

Stadig mer innhold blir digitalt, og Internett er den kommende kilden til underholdning innen musikk, radio og video. Det som er en utfordring for mange, er hvordan binde dette sammen med stuens eller medierommets hjemmekinoanlegg.

Flere leverandører har produkter som faller innenfor betegnelsen «trådløs multimediemottaker». Dette er enheter som plasseres fysisk ved hjemmekinoen eller tv-en og stereoanlegget, og koples til disse på vanlig måte. Betegnelsen «trådløs» går på koplingen mellom multimediemottakeren og dataanlegget. Det innebærer at denne forbindelsen går over hjemmets trådløse datanettverk.

D-Link har tidligere prøvd seg på dette markedet, med et svært begrenset antall betaprodukter som ble revet fort på kort tid. Premien i denne ukens spørrekonkurranse, DSM-320, er et nytt produkt som selskapet har store forventninger til. En viktig faktor er design. DSM-320 har en ny formfaktor, og passer inn i stereoanlegget.

En annen viktig faktor er sertifiseringer. Trådløse nettverk er ikke alltid like enkle å forhold seg til. DSM-320 lover å være spesielt enkel, med støtte for standarden UPnP-AV (Universal Plug and Play Audio Visual), kompatibilitet med INMPR (Intel Network Media Product Requirements), en Intel-sertifisering for interoperabilitet, og sertifisering etter Microsofts Play for Sure-program.

Skissen nedenfor viser funksjonaliteten som enheten tilbyr:

Den trådløse forbindelsen til dataanlegget går i 54 Mb/s, og skulle sørge for kvalitetsvisning av video. Enheten kan selv hente underholdningsfiler fra en separat disk i hjemmenettverk, i tillegg til PC og alt som kan koples til en PC. Den kan videre hente innhold direkte fra Internett, for eksempel radiosendinger.

Enheten støtter et stort utvalg bilde- video- og musikkformater, også fra Microsoft – inkludert støtte til Microsofts håndtering av digitale rettigheter. Formatlisten omfatter audio i MP3, WMA og WAV, video i MPEG1/2/4, AVI, QuickTime og Xvid, og bilder i JPEG, JPEG2000, TIFF, GIF, BMP og PNG. Alle funksjoner styres gjennom enhetens fjernkontroll, med tv-en som skjerm.

Mer informasjon om produktet er lagt ut på leverandørens nettsted.

Vinneren av forrige ukes spørrekonkurranse, Vinn 3G-telefon fra Samsung er Dag Kjetil Nordal. Han er utdannet service-elektroniker og har arbeidet mange år i faget. I dag er han lærer på elektro. Vi gratulerer!

Denne konkurransen varte til klokka 11 fredag 11. februar 2005, og er nå ikke lenger tilgjengelig.

Til toppen