Vinn en design-mobil for profesjonelle

Her kan du vinne en design-mobil fra Samsung, et «mini-kontor» for profesjonelle brukere.

Vinn en design-mobil for profesjonelle
Bilde:

Samsung vakte oppsikt med mobiltelefonen SGH i320, som de beskrev som et «minikontor i lommen». Den er premien i ukens spørrekonkurranse på digi.no.

Telefonen har svært beskjedne ytre mål, 111 x 59 x 11,5 millimeter, og veier bare 95 gram. Trass i det smale designet har telefonen et «qwerty»-tastatur, innebygde stereohøyttalere, minnekortplass og et 1,3 megapiksel kamera med blits. Skjermen er på 2,2 tommer.

Programvaren er Windows Mobile 5.0, med applikasjoner som Outlook – e-postklient, kontaktliste, avtale, oppgaveliste og så videre – og Windows Media Player. Microsoft ActiveSync sikrer enkel utveksling ikke bare med PC, men også direkte mot bedriftens Exchange-server. Bedriftens e-post kan håndteres via Outlook, i tillegg er det også støtte for privat e-post gjennom Hotmail, samt Pocket MSN Messenger for lynmeldinger når du ikke vil, eller kan, bruke SMS.

En integrert dokumentleser gir tilgang til alle Microsofts Office-formater, samt Adobe pdf, standard tekst og flere bildeformater. Det er støtte for Java, og for streaming i sanntid – praktisk for å se tv på mobilen.

Egenskapene til denne mobilen kan også benyttes på fly: Funksjonen «flymodus» slår av telefonen, men gir fortsatt tilgang til andre applikasjoner, for både underholdning og arbeid.

Dataoverføring skjer med teknologien Edge, med hastigheter opptil 320 kb/s. Mobilen har trippelbånd GSM.

En typisk pris for Samsung SGH i320 er rundt 3500 kroner.

Du kan lese mer om ukens premie på denne siden fra nettstedet til Samsung Norge.

For å vinne denne premien, må du svare på ti spørsmål om patenter og rettigheter. Svarer du riktig på alle ti spørsmålene, kan du bli med på trekningen. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av spørrekonkurransen Vinn en 500 GB USB-disk med krypto, som gikk i uken 16. til 23. februar, og der premien var en LaCie d2 SAFE Hard Drive, ble Monica Bye, Oslo.

Denne spørrekonkurransen avsluttes klokka 11, fredag 2. mars 2007.


Patenter og rettigheter


Strid om patenter og rettigheter er en type konflikt som har preget IT-bransjen i alle år. Her er ti spørsmål om aktuelle saker.Les mer om: