Vinn en ekstremt brukervennlig USB-disk

Western Digital har lansert en USB-disk spesielt beregnet på å lagre foto, video og musikk. Den er premien i ukens spørrekonkurranse, om norske IT-ledere.

Western Digital lanserte nylig en ny serie eksterne harddisker som koples til PC eller Mac over USB. Serien, døpt My Book, er utviklet for den voksende gruppen som bruker digitalt utstyr for foto, video og musikk, og setter følgelig brukervennligheten i forsetet.

Fysisk sett er My Book utformet som en bok, og skal ta minimal plass på et skrivebord eller i en hylle. Chassiset er godt ventilert for å holde temperaturen nede og driftssikkerheten oppe.

Installasjonen er helt automatisk uten behov for CD eller ekstra programvare. Håndtering av fotografier, musikk og video gjøres enkelt med medfølgende programvaren fra Google: «Google Desktop Information Management», «Picasa fotoverktøy», og «Google-verktøylinjen».

En ekstra finesse gjør at disken slår seg automatisk av når datamaskinen slås av, og starter også automatisk når datamaskinen slås på.

My Book gjør det altså mulig å lagre, organisere og dele bilder, musikk og video med minst mulig anstrengelse. Den skal bare kobles til, og kopierer ønskede data med ett eller to museklikk.

My Book kommer i to varianter: Den litt mer påkostede Premium, og Essential. Begge finnes i størrelser fra 80 GB til 500 GB. Premien i ukens spørrekonkurranse er en My Book Essential på 160 GB.

Prisen på Western Digital My Book Essential varierer med kapasiteten. I Norge kommer en 250 GB utgave på rundt 1250 kroner.

For å vite mer om ukens premie, kan du gå til denne siden på leverandørens nettsted.

For å vinne denne premien, må du svare på ti spørsmål om framtredende personer innen norsk IT. Svarer du riktig på alle ti spørsmålene, kan du bli med på trekningen. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av spørrekonkurransen Vinn et «rystende» møbel for multimedia, som gikk i ukene 7. til 21. april, ble Håkon Dedichen, ungdomskoleelev i Oslo.

Denne spørrekonkurransen varte til klokka 11, fredag 28. april 2006, og er nå avsluttet.

Til toppen