Vinn en Mac mini

Mac mini er en særdeles kompakt PC med allsidig multimedieprogramvare. Svar på ti spørsmål om kjente IT-produkter, og den kan bli din!

Mac mini er en særdeles kompakt PC med allsidig multimedieprogramvare. Svar på ti spørsmål om kjente IT-produkter, og den kan bli din!

Premien denne uken er en Mac mini fra Apple.

Mac mini er et helt spesielt produkt, en fullverdig datamaskin med ferdig installert programvare rettet mot underholdning, musikk, bilder og film. Enheten er svært kompakt, og veier bare 1,4 kilogram, mindre enn de fleste bærbare PC-er. De ytre målene er 16,5 x 16,5 x 5 centimeter.

Du kopler den til skjerm (DVI eller VGA) og til USB-tastatur og –mus, og så er du i gang. Operativsystemet er Mac OS X, det samme som på de dyrere Mac-modellene. Maskinen kan også koples til digitale videokameraer, elektriske gitarer og keyboard – alt uten driverinstallasjon. Det er videre utganger til Ethernet, telefonlinje, FireWire og lyd. Faksmodem er innebygd.

Mac mini leveres med den integrerte programvarepakken iLife for det Apple kaller «digital livsstil». Den innholder de siste utgavene av applikasjoner som iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand og iTunes.

iPhoto tilbyr blant annet funksjoner for alt fra fotobøker til lysbildefremvisning. iMovie tilbyr avanserte funksjoner for videoredigering, med grensesnitt for ikke-profesjonelle brukere. GarageBand gir adgang til samtidige lydopptak på flere spor.

I tillegg til iLife leveres Mac mini med nettleser, e-postklient, meldingsklient, avtalebok, adressebok og utveksling med Apples musikkspiller iPod eller en mobiltelefon. Det følger videre med to 3D-spill.

Apple Mac mini koster fra 4500 kroner og oppover.

Du kan lese mer om premien i denne ukens spørrekonkurranse på denne siden fra Apples nettsted.

For å vinne den, må du svare på ti spørsmål om IT-produkter og IT-tjenester som har preget nyhetsbildet i det siste. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av forrige ukes spørrekonkurranse, Vinn bærbar harddisk med fingerkryptering, ble Odd Eirik Nes. Han er dataingeniørstudent ved Høgskolen i Buskerud.

Ukens spørrekonkurranse varte til klokka 11, fredag 17. juni 2005. Den er nå avsluttet. Vinneren blir annonsert i forbindelse med neste konkurranse, så snart vi har fått kontakt med vedkommendeTil toppen