Vinn en nettverksdisk med egen webtjener

Synology DS-106E er en disk som koples rett på nettverk, med funksjoner som printserver og webtjener. Den er premien i ukens konkurranse.

Synology DS-106E er en disk som koples rett på nettverk, med funksjoner som printserver og webtjener. Den er premien i ukens konkurranse.

Synology MicroStorage DS-106E er en nettverksdisk som EET Nordic nettopp har lansert i Norge. Målgruppen er hjemmemarkedet og småbedrifter.

DS-106E utstyres normalt med den 3,5 tommers Serial ATA-disken som kunden velger. For denne ukens konkurranse leverer EET et eksemplar ferdig utstyrt med en320 GB disk fra Western Digital.

DS-106E har et Gigabit Ethernett-grensesnitt, og koples rett på nettverket. Den har videre tre USB-utganger, og kan fungere blant annet som printserver, FTP-tjener, webtjener og multimedietjener som kan forsyne mange slags enheter over hele huset med bilder, lyd og video.

Opptil 128 brukere kan ha hvert sitt private område, og det kan opprettes opptil 100 delte mapper. Tilgang til enheten fra web kan gjøres dels allmenn, dels avhengig av brukernavn og passord. Enheten kan sikkerhetskopiere både over nettet, og over USB-utgangen.

Brukere som jevnlig laster ned store mengder data fra nettet, kan bruke DS-106E til nedlastingen, i stedet for sin egen PC, ved hjelp av den medfølgende programvaren Synology Download Redirector.

Web-tjenerfunksjonene omfatter blant annet håndtering av PHP og MySQL, slik at man kan legge opp enkle, men interaktive, nettsteder, på DS-106E.

De ytre målene er beskjedne: 181 x 212 x 60 millimeter.

Prisen på Synology MicroStorage nettverksdisk er rundt 2000 kroner inklusiv mva, og med en Western Digital disk på 320 GB kommer verdien på premien opp i rundt 3300 kroner.

For å vite mer om ukens premie, kan du gå til denne siden på EETs nettsted, og klikke deg derfra til videre om tale på nettstedet til Synology.

For å vinne denne premien, må du svare på ti spørsmål merkevare på personlig IT. Svarer du riktig på alle ti spørsmålene, kan du bli med på trekningen. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av spørrekonkurransen Vinn veikartprogram med GPS-mottaker, som gikk i uken 19. til 26. mai, vil bli offentliggjort straks vi får kontakt med vedkommende.

Denne spørrekonkurransen varte til klokka 11, fredag 2. juni 2006, og er nå avsluttet.


Merkevare innen personlig IT


«Personlig IT» omfatter et stort utvalg produkter. Mange dreier seg hovedsakelig om underholdning, mens noen faktisk kan brukes til databehandling. Her er ti spørsmål om noen merkenavn.
Til toppen