Vinn en Nintendo Wii

Vinn en Nintendo Wii

Her kan du vinne Nintendos nye spillkonsoll Wii, med en helt ny måte å styre spill på.

Nintendo lanserte en ny spillmaskin, Wii, i Norge 8. desember, og opplevde enorm respons. I skrivende stund kan de fleste utsalgsstedene bare ta i mot bestillinger, med håp om levering i løpet av måneden. Den er premien i ukens spørrekonkurranse på digi.no.

Det spesielle med Wii er først og fremst at spill kan styres på en ny måte. Bildene til høyre viser de tre elementene som inngår i det nye konseptet.

Øverst er standardkontrollen Wii Remote. Den opererer trådløst, og overfører informasjon til spillmaskinen over både Bluetooth og infrarød.

Det midterste bildet viser en tilleggsenhet til Wii Remote, døpt Nanchuk, som også er en del av standardutrustningen til Wii. Den kommuniserer også trådløst, og utvider bruksmulighetene betraktelig. Spaken på Nanchuk kan brukes til nøyaktig posisjonering av for eksempel spillfigurer, mens Remote-kontrollen brukes til å styre bevegelsene.

Nederst er en infrarød sensor som fanger opp hvor Wii Remote befinner seg i rommet. Det gjør det mulig å bruke fjernkontrollen som peker. Oppløsningen tilsvarer punktoppløsningen på en vanlig skjerm. Sensoren må følgelig plasseres rett i underkant av skjermen, eventuelt midt bak lerretet hvis man bruker en projektor.

Både Remote og Nanchuk er utstyrt med bevegelsessensorer.

Det innebærer at spill kan formes slik at de tolker hvordan kontrollene beveger seg i rommet. Et tennisspill vil kunne skille mellom flere varianter av slag, mellom hard drive og myke lobb, for eksempel. Man kan derfor ikke bare sitte og spille, men stå og slå. Sensorene gjør at tennisspillet også kan skille mellom backhand og forehand.

I skytespill blir bruken mer realistisk: Remote-kontrollen oppfattes som våpen, og sensoren oppfatter nøyaktig hva den peker på i det man trekker av.

Remote inneholder også en høyttaler, slik at man hører sine egne skudd eller slag rett ved hånden, i stedet for fra høyttalerne i tv-en. Den har videre en funksjon som gjør at den kan rumle, slik at man kan få en fysisk reaksjon når man slår eller skyter.

Bildet nedenfor viser de forskjellige bruksmulighetene bevegelsessensorene og de andre egenskapene til Remote gir.

Nintendo markedsfører Wii som en spillmaskin som også vil appellere til folk som ikke hittil har vært typiske brukere av videospill. Eksemplet i bildet nedenfor viser tennis med «mixed double».

Her er et annet eksempel: Bowling i stua hos et middelaldrende par.

Med spillet Wii Sports og kontrollerne Remote og Nunchuk, har pakken med Wii en verdi på rundt 2600 kroner.

Du kan lese mer om ukens premie på det norske nettstedet til Nintendo.

For å vinne denne premien, må du svare på ti spørsmål om norske IT-ledere. Svarer du riktig på alle ti spørsmålene, kan du bli med på trekningen. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av spørrekonkurransen Vinn en Xbox 360 med spill og tilbehør, som gikk i ukene 22. desember til 5. januar, ble systemutvikler Tormod Nordgård, Asker.

Denne spørrekonkurransen varte til klokka 11, fredag 5. januar 2007, og er nå avsluttet.

Til toppen