Vinn en Skype-telefon med WLAN aksesspunkt

Her kan du vinne SMCs trådløse Skype-telefon, med WLAN-aksesspunkt innebygget i laderen.

Vinn en Skype-telefon med WLAN aksesspunkt
Bilde:

SMC Networks trådløse dedikerte Skype-telefon WSKP100 kom til Norge i fjor høst, og var premie i en av spørrekonkurransene på digi.no i november.

Telefonen gjør det mulig å bruke den svært rimelige IP-telefonitjenesten Skype uten PC, i områder dekket av trådløse nett etter de vanlige WLAN-standardene IEEE 802.11x.

SMC har brukt de siste månedene til å utvikle flere typer tilleggsutstyr. Premien i ukens spørrekonkurranse på digi.no er en WSKP100, der laderen er en vogge med integrert aksesspunkt for WLAN.

Det innebærer at man ikke er avhengig av å ha et WLAN klart der man vil bruke telefonen: Man kopler voggen med det integrerte aksesspunktet til nettet, og bruker dette aksesspunktet til trådløs telefoni med Skype. Er man på reise, kan man ta med seg laderen med det integrerte aksesspunktet, og være sikker på kunne ringe over Skype bare man har tilgang til et nettuttak.

Samtidig kan aksesspunktet brukes til å gi PC-er og andre enheter trådløs tilgang til Internett. Har man allerede et WLAN, kan man dedikere det nye WLAN-et til Skype-telefoni, med den påliteligheten det medfører.

Skype er en IP-telefonitjeneste som brukes av private og bedrifter verden over. SMC-telefonen gir adgang til etablerte Skype-kontoer, og kan også brukes til å opprette nye kontoer. Den kan brukes i alle WLAN-soner, også i det offentlige rom, unntatt der tjenesten krever autentisering gjennom en nettleser. Telefonen håndterer sikkerhetsnormer som WEP og WPA.

Samtaletiden mellom oppladninger er tre timer. Standby tid er 30 timer. Dersom laderen ikke er tilgjengelig i øyeblikket, kan telefonen lades fra PC over en USB-kabel.

SMCs trådløse Skype-telefon har vært tilgjengelig i Norge noen måneder, og en typisk pris er rundt 1300 kroner. Laderen med innebygget WLAN-aksesspunkt er ennå ikke tilgjengelig i norske butikker, og vi har ingen opplysninger om antatt pris. Trådløse aksesspunkter uten ladere for Skype-telefoner og uten spesiell design koster fra rundt 500 kroner og oppover.

Du kan lese mer om ukens premie på denne siden fra SMCs nettsted.

For å vinne denne premien, må du svare på ti spørsmål om Google. Svarer du riktig på alle ti spørsmålene, kan du bli med på trekningen. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av spørrekonkurransen Vinn en design-mobil for profesjonelle, som gikk i uken 16. til 23. februar, og der premien var en Samsung SGH i320, ble Torkel Salberg, Stjørdal.

Denne spørrekonkurransen varte til klokka 11, fredag 9. mars 2007, og er nå avsluttet.

Les mer om: