Vinn en trådløs multi-lommeruter

Den er trådløs ruter, aksesspunkt og klient i ett, og kan bli din hvis du vet nok om digitalt multimedia.

Den er trådløs ruter, aksesspunkt og klient i ett, og kan bli din hvis du vet nok om digitalt multimedia.

Helt i slutten av oktober kunngjorde D-Link at Wireless Pocket Router/AP (DWL-G730AP) vil være tilgjengelig i Norge fra tidlig i desember. Greier du ti rette i vår spørrekonkurranse om digitalt multimedia, kan du få en av de første som kommer til Norge.

Lommeruteren er mindre enn en vanlig PDA, og leveres med et smidig oppbevaringsetui i skinn, der den får plass sammen med strømforsyning, USB-kabel og Ethernet-kabel.

På undersiden av lommeruteren er det en liten bryter som kan settes i tre ulike stillinger, avhengig av hva den skal brukes til.

I stilling «AP» fungerer enheten som et trådløst aksesspunkt til et lokalt datanettverk. Har du et Ethernet-uttak, kopler du enheten til den, og straks kan alle trådløse enheter i rommet få tilgang til tjenestene i lokalnettet.

I stillingen «Router» fungerer enheten både som et trådløst aksesspunkt og som en ruter for alle de trådløse klientene som kopler seg til den. Det innebærer at hvis du kopler den til et Ethernet-uttak som gir tilgang til Internett, vil den formidle internettilgangen til alle de trådløse klientene i rommet. En intern DHCP-server sørger for at alle automatisk får en IP-adresse. Enheten støtter VPN Pass-through og har en innebygget brannmur med NAT- og MAC-filtrering.

Innstillingen «Wireless Client» brukes dersom problemet ikke er å skaffe trådløse klienter tilgang til nettet, men det motsatte, det vil si at du har et trådløst nett, men klienten du skal bruke mot det bare håndterer et kablet nettverk. Da kopler du enheten til klientens Ethernet-utgang, og den oppretter automatisk kontakt med det trådløse nettverket. Er det problemer med å kople enheten til strømnettet, kan du bruke USB-kabelen for å hente strøm direkte fra PC-en.

Lommeruteren er hendig når du støter på et hotellrom, et kontor eller et konferanserom der det bare er fast Ethernet. Trenger du et ad hoc-nettverk, for eksempel for et «LAN party» med «online gaming», kan lommeruteren gjøre flere delaktig i underholdningen.

Lommeruteren støtter 802.11g-standarden og tilbyr ytelse opptil 54 Mb/s. Les mer på denne siden fra leverandørens nettsted.

Vinneren av forrige ukes spørrekonkurranse, Vinn tre sensorer for finger-pålogging, er Tom Eirik Bartholfsen fra Rolfsøy.


Hva vet du om digitalt multimedia?


PC-en kan i stadig større grad brukes til å spille av lyd og video i ulike formater. Hvor godt kjenner du til denne verden?Til toppen