PREMIEQUIZ

Vinn finger-pålogger med krypterende minnepinne

Ukas spørrekonkurranse dreier seg om Linux. Premien er noe helt nytt: En kombinert finger-pålogger og krypterende minnepinne!

19. nov. 2004 - 11:37

IT-sikkerhetsleverandøren Buysec vakte oppsikt i vinter da de tok inn en ny type minnepinne fra det sørøstasiatiske selskapet RiTech International. BioSlimDisk har en integrert fingeravtrykksleser som gjør det mulig å kryptere innholdet, bare ved hjelp av et fingeravtrykk.

    Les også:

Krypteringen og avlesingen skjer kun i maskinvaren, slik at pinnen virker på alle PC-er uten noen form for installasjon. Mister du minnepinnen kan du være sikker på at ingen vil kunne lese dataene du lagret der.

I høst har Buysec tatt inn en ny utgave, kalt BioSlimDisk iCool. Den har de samme sikkerhetsegenskapene som BioSlimDisk, supplert med en annen nyttig funksjon: Du kan bruke den til å styre pålogging til en Windows-PC, og med medfølgende programvare – kalt «Gateway Plus» kan du bruke den til å styre «single sign on» til alle nettverkstjenester og til en skjermlås. Disse funksjonene, samt minnekrypteringen, virker også med Linux og Mac. Det er den innebyggede 96 MHz prosessoren i enheten som sørger for rask og grei kryptering og autentisering.

Produktet beskrives i større detalj på BioSlimDisk.no. Klikk på det lille bildet av enheten øverst til høyre på nettsiden, merket «nyhet».

Operativsystemet Linux er tema for denne ukens spørrekonkurranse. Linux spiller en stadig viktigere rolle, og setter et klart preg på nyhetsbildet. Som velorientert digi.no-leser vet du følgelig en god del som dette operativsystemet selv om du ikke bruker det på din PC eller har ansvar for en Linux-drevet server.

Vinner av forrige ukes spørrekonkurranse, Vinn kombinert MP3-spiller, minnepinne og FM-radio, er Stine Pettersen fra Tårnåsen.


10 spørsmål om Linux

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.