Vinn iPod med Apples lydanlegg

iPod Hi-Fi er et elegant lydanlegg for Apple iPod. Sammen med en iPod nano er den premien i ukens spørrekonkurranse, om IT-forkortelser.

iPod Hi-Fi er et elegant lydanlegg for Apple iPod. Sammen med en iPod nano er den premien i ukens spørrekonkurranse, om IT-forkortelser.

Apples musikkspiller iPod er ikke bare ment å nytes gjennom øretelefoner. Apple har lansert en enhet kalt iPod Hi-Fi. Den består av en vogge- og ladestasjon for musikkspilleren – med spesialdesignet forsterker- og høyttaleranlegg og egen fjernkontroll.

Apple kaller dette «stereoanlegg på en ny måte», og lover at du skal fylle huset ditt med «krystallklar lyd av beste kvalitet», i stedet for å fylle det med et stort musikkanlegg.

iPod Hi-Fi slår seg selv på straks man setter en iPod i sporet på apparatet. For å gjøre premien denne uken tiltrekkende også for dem som ikke har en iPod, vil vinneren også få en iPod nano, den aller minste av alle Apples mediespillere. For sikkerhets skyld: iPod Hi-Fi kan spille fra absolutt alle iPod-modeller.

Inne i boksen er det tre høyttalerelementer: to på 80 millimeter, samt en 130 millimeters basshøyttaler. Kabinettet er utformet i plast med et dobbelt ytterlag, spesielt utviklet for å gi best mulig stivhet og hindre vibrasjoner og gjenlyd – to vanlige årsaker til nedsatt lydkvalitet.

Frekvensresponsen er 53 Hz til 16 kHz, pluss/minus 3 desibel. Maksimalt lydtrykknivå én meter fra enheten er 108 desibel. Enheten er 168 millimeter høy, 432 millimeter bred og 175 millimeter dyp. Vekten er 6,6 kilogram.

iPod Hi-Fi kan kjøres fra strømnettet eller fra batterier. Du kan innstille enheten slik at den lader batteriene i iPod-en, også mens den spiller.

En typisk pris på iPod Hi-Fi er 3190 kroner. Med iPod nano blir verdien på hele premien denne uken i rundt 5000 kroner.

For å vite mer om ukens premie, kan du gå til denne siden på Apples nettsted.

For å vinne denne premien, må du svare på ti spørsmål om IT-forkortelser. Svarer du riktig på alle ti spørsmålene, kan du bli med på trekningen. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av spørrekonkurransen Vinn trådløs utehøyttaler med surround , som gikk i uken 2. til 9. juni, ble Rein Tollevik, seniorkonsulent.

Denne spørrekonkurransen varte til klokka 11, fredag 16. juni 2006, og er nå avsluttet.

Til toppen