Vinn lettstyrt multimediemottaker

Premien i ukens konkurranse lar deg vise PC-ens bilder, video og musikk på tv-en eller stereoen, og ta i mot internettradio direkte.

Premien i ukens konkurranse lar deg vise PC-ens bilder, video og musikk på tv-en eller stereoen, og ta i mot internettradio direkte.

Vi har hatt EZ-Stream Universal Wireless Multimedia Receiver som premie i en tidligere spørrekonkurranse. Modellen vi tilbyr i dag er vesentlig forbedret, siden den i tillegg til videoformatene MPEG-1 og MPEG-2 også støtter de etter hvert svært så utbredte formatene DivX 4, DivX 5 og Xvid. Mottakeren er produsert av SMC Networks, og leveres i Norge av Amishop.no, nettbutikken til Amitec.

Virkemåten er den samme enkle. Mottakeren koples direkte til tv, hjemmekino og stereoanlegg med standard kabler for lyd og video. Forbindelsen til det lokale datanettverket – for eksempel en PC med internettilgang – går over en vanlig Ethernet-forbindelse, eller over WLAN. Mottakeren håndterer alle de aktuelle trådløse lokalnettstandardene, det vil si både a-, b- og g-variantene av 802.11. På hver PC man vil at mottakeren skal ha tilgang til, installerer man medfølgende programvare som også brukes til å konfigurere mottakeren. Programvaren krever Windows 98SE eller nyere.

Når det er gjort, kan mottakeren styres fra tv-en med en medfølgende fjernkontroll. Man får tilgang til alt PC-en har av MP3-filer og video i formatene gjengitt ovenfor, samt stillbilder i formatene JPG og BMP. I stedet for å samle familie og venner rundt en PC for å vise bilder og video fra ferier og andre begivenheter, kan man altså samle dem rundt skjermen som allerede finnes i stua. I tillegg kan man lytte direkte til internettradio, uten å gå veien om PC-en. De nye videoformatene gjør at mottakeren er enda bedre tilpasset PC-en. Man slipper å brenne CD-er for å høre MP3-musikk i stua.

Programvareoppgraderinger til mottakeren skjer fortløpende og gratis over Internett. Hver gang den startes, finner mottakeren selv fram til oppdateringer, laster dem ned automatisk og installerer dem.

I butikker selges mottakeren for veiledende 1290 kroner. Den kan bli din dersom du svarer på ti spørsmål om aktuelle IT-produkter og deres leverandører.

Vinneren av jule- og nyttårskonkurransen, Vinn bærbar multimediamaskin, er Cato Myrkaskog, som får tilsendt en Archos AV420, en lommeboks som både tar opp og spiller av film og musikk. Han arbeider i Irland som servicetekniker for Xerox. Gratulerer!

Ukens konkurranse går fram til klokka 11.00 fredag 14. januar.

Spesielle navn på IT-produkter


For noen IT-produkter kan selv en liten bokstav være et slags varemerke. Andre produsenter tyr til vendinger eller skikkelser fra mytologi, religion eller berømte bøker. Her er ti spørsmål om spesielle navn på IT-produkter.

Til toppen