Vinn lommeruter og trådløst aksesspunkt

D-Link tilbyr et trådløst aksesspunkt og ruter med små ytre mål og hendig reisebag. Den kan bli din hvis du vet nok om norske IT-bedrifter.

D-Link tilbyr et trådløst aksesspunkt og ruter med små ytre mål og hendig reisebag. Den kan bli din hvis du vet nok om norske IT-bedrifter.

D-Link introduserte sin Wireless Pocket Router/AP (DWL-G730AP) i Norge tett oppunder jul. Greier du ti rette i vår spørrekonkurranse om norske IT-bedrifter, kan du vinne dette hendige lille apparatet som gir trådløs nettilgang nær sagt overalt, og som er enkel å ta med seg på reiser.

Enheten er mindre enn en vanlig PDA, og leveres med et smidig oppbevaringsetui i skinn, der den får plass sammen med strømforsyning, USB-kabel og Ethernet-kabel.

På undersiden er det en liten bryter som kan settes i tre ulike stillinger, avhengig av hva den skal brukes til.

I stilling «AP» fungerer enheten som et trådløst aksesspunkt til et lokalt datanettverk. Har du et Ethernet-uttak, kopler du enheten til den, og straks kan alle trådløse enheter i rommet få tilgang til tjenestene i lokalnettet.

I stillingen «Router» fungerer enheten både som et trådløst aksesspunkt og som en ruter for alle de trådløse klientene som kopler seg til den. Det innebærer at hvis du kopler den til et Ethernet-uttak som gir tilgang til Internett, vil den formidle internettilgangen til alle de trådløse klientene i rommet. En intern DHCP-server sørger for at alle automatisk får en IP-adresse. Enheten støtter VPN Pass-through og har en innebygget brannmur med NAT- og MAC-filtrering.

Innstillingen «Wireless Client» brukes dersom problemet ikke er å skaffe trådløse klienter tilgang til nettet, men det motsatte, det vil si at du har et trådløst nett, men klienten du skal bruke mot det bare håndterer et kablet nettverk. Da kopler du enheten til klientens Ethernet-utgang, og den oppretter automatisk kontakt med det trådløse nettverket. Er det problemer med å kople enheten til strømnettet, kan du bruke USB-kabelen for å hente strøm direkte fra PC-en.

Lommeruteren er hendig når du støter på et hotellrom, et kontor eller et konferanserom der det bare er fast Ethernet. Trenger du et ad hoc-nettverk, for eksempel for et «LAN party» med «online gaming», kan lommeruteren gjøre flere delaktig i underholdningen.

Lommeruteren støtter 802.11g-standarden og tilbyr ytelse opptil 54 Mb/s. Les mer denne siden på leverandørens nettsted. Les også denne testen hos vårt søsterpublikasjon DinSide.

Vinneren av forrige ukes spørrekonkurranse, Vinn mobil superspiller fra Creative, er Frode Kristiansen fra Hallingby. Han er pleieassistent i psykiatrien, med deltidsjobb i et datafirma.

Ukens spørrekonkurranse handler om norske IT-bedrifter, og varer til klokka 11, fredag 8. april 2005.Til toppen