Vinn mobil disk som koples rett på tv-en

Ta en test og vinn LaCie Silverscreen, en 80 GB mobil disk som koples rett på tv-en for å vise film, lyd og bilder.

Ta en test og vinn LaCie Silverscreen, en 80 GB mobil disk som koples rett på tv-en for å vise film, lyd og bilder.

Sommeren er over, og vi setter i gang med vanlige ukelange spørrekonkurranser, og litt mer beskjedne premier enn Toshibas bærbare digitale underholdningssenter Qosmio F20 (1. til 29. juli), og den avanserte stue-PC-en Fujitsu Siemens Scaleo C (29. juli til 19. august).

Premien denne uken er LaCie Silverscreen, en mobil harddisk som koples til PC-en på USB-porten, og som dessuten kan koples direkte til en tv. Da kommer valgmulighetene opp på tv-skjermen, og diskens medfølgende fjernkontroll brukes til å velge tjeneste. Disken kan vise film, lyd og bilder direkte på tv-en.

Du kan med andre ord godt bruke den som en vanlig harddisk, med dokumenter, data, filmer, musikk og bilder. Og du kan også bruke den som multimediespiller, og få glede av innholdet uten å gå veien om en PC – eller en Mac.

Disken er kjapp – 5400 omdreininger per minutt – og samtidig kompakt. Enheten veier 270 gram og måler 140 x 88 x 27 mm.

Silverscreen kan kobles til en tv eller dataskjerm ved hjelp av følgende innganger: RCA, S-Video, SCART, VGA (skalerbar opptil 1024 x 768) eller yPbP - progressiv eller med linjesprang, skalerbar opp til 1920 x 1080i eller 1280 x 720 punkter. Enheten støtter tv-systemene NTSC og PAL.

Spilleren har doble utganger for analog stereolyd, samt koaksial og optisk SPDIF-utgang med støtte for komprimert Dolby Digital 5.1 og DTS "pass through".

Silverscreen kjenner igjen og kan avspille video lagret som MPEG-1, MPEG-2 (AVI, VOB, ISO) og MPEG-4 (AVI, DivX og Xvid). Den kan spille av lyd lagret som MP3, WAV, WMA, AAC og AC3, i tillegg til JPEG-bilder som er inntil 8 megapiksler store.

Gatepris i Norge ligger rundt 3500 kroner. Les mer om Silverscreen på denne siden på leverandørens nettsted: LaCie Silverscreen.

For å vinne denne premien, må du svare på ti spørsmål om Java. Husk at søk på digi.no eller allmenne søketjenester kan hjelpe deg hvis du står fast. Og har du svart feil, er det bare å trykke på valget «Ta testen en gang til».

Vinneren av spørrekonkurransen som gikk i ukene 29. juli til 19. august, Vinn Fujitsu Siemens' mest avanserte stue- PC, ble Kenneth Andrè Tyminski som arbeider for Manpower i Tønsberg.

Denne spørrekonkurransen varte til klokka 11, fredag 26. august 2005, og er nå avsluttet.Til toppen